Όταν η Πελοπόννησος συνάντησε τα Τρίκαλα

Στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου οι δράσεις, τα θετικά αποτελέσματα και οι καινοτομίες του Δήμου Τρικκαίων

Με δύο ομιλίες – παρουσιάσεις, για όσα συντελούνται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Τρικκαίων, εμπλουτίστηκαν ο προβληματισμός και οι συζητήσεις στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου.

Ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γιάννης Κωτούλας, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και ολόκληρο τον Δήμο, μίλησε σε δύο χωριστές συνεδρίες, για όσα έχουν ήδη υλοποιηθεί και για το όραμα της περιοχής. Οι ομιλίες - παρουσιάσεις έγιναν στη διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που διοργάνωσε μια από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες εφημερίδες της χώρας, η «Πατρίς». Το δε συνέδριο με άξονα τη θεματολογία «Επιχειρηματικότητα – Αγροτικός Τομέας – Τουρισμός, επεχείρησε ένα βρει απαντήσεις σε ερωτήματα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ετσι, ο κ. Κωτούλας ανέλυσε:
- στην πρώτη ομιλία, τα ζητήματα καινοτομιών, δράσεων, σε πιλοτικό και εφαρμοζόμενο επίπεδα, που υλοποιούνται στα Τρίκαλα: «20000» (γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη), συστήματα διαχείρισης της πόλης (σε φωτισμό, στάθμευση, φανάρια, κάδους απορριμμάτων κ.α.), μέτρηση κατανάλωσης ενέργειας, πρόγραμμα ACTIVAGE για αυτόνομη διαβίωση ηλικιωμένων ατόμων, παγκόσμια και πανευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας στην πόλη (Λεωφορείο χωρίς Οδηγό, AVINT, ELVITEN), ανάπτυξη πρόσθετων ποδηλατοδρόμων και προσπάθεια ενίσχυσης ποδηλατικής συμπεριφοράς, εφαρμογή αντικαπνιστικού νόμου, εισαγωγή ρομποτικής στα σχολεία, προεργασία για πάρκο τοπικής χλωρίδας και πανίδας, ενίσχυση σχολικών επιτροπών, έμφαση στις αθλητικές υποδομές, ενίσχυση του διχτυού ασφαλείας με πλήθος κοινωνικών δομών κ.α.
- στη δεύτερη ομιλία, τον τρόπο λειτουργίας, ανάδειξης και ανάπτυξης του μεγαλύτερου χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου της χώρας. Ο Μύλος των Ξωτικών με σχεδόν 1.200.00 επισκέπτες το 2018-19 εκτόξευσε τη φήμη της πόλης, ξεκινώντας από τις περίπου 300.000 επισκέψεις το 2011. Πλέον, ο τρόπος λειτουργίας, η υπάρχουσα δομή και οργανωτική διάρθρωση, η οικονομική αυτοτέλεια της διοργάνωσης - σε πλήρη αντίθεση με όλα τα παρόμοια πάρκα ή μεγάλες διοργανώσεις των Δήμων στη χώρα – ήταν ορισμένα βασικά στοιχεία. Επίσης, εξηγήθηκε ο τρόπος σχεδιασμού, μελέτης, προβολής, συνεργειών με την τοπική κοινωνία, η διάχυση του προϊόντος στη χώρα και το εξωτερικό, η στήριξη και η αποδοχή της τοπικής αγοράς, η ενίσχυση των τοπικών επαγγελματιών του τουρισμού με την Ακαδημία Επιχειρηματικότητας, η χρήση του Μύλου και ως Μουσείου τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου, ο εμπλουτισμός του με το πάρκο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και επίδειξης τουSmart Farming κ.α.
Συνδιοργανωτές σε αυτό το εγχείρημα ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, το Επιμελητήριο Ηλείας, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα 4 υπουργείων. ΤΟ συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Ολυμπία, το τριήμερο 17-19 Φεβρουαρίου 2019, με παρόντες, υπουργούς της κυβέρνησης, στελέχη όλων των τοπικών και βεβαίως, τους φορείς της Πελοποννήσου.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.11
Δύση: 19.56
Σελήνη
25 ημερών
301 π.Χ.
Ήττα του Αντιγόνου από τον Σέλευκο, τον Πτολεμαίο, τον Κάσσανδρο και τον Λυσίμαχο στην Ιψό της Φρυγίας.
280 π.Χ.
Οι Έλληνες, υπό τον Βασιλέα της Ηπείρου Πύρρο, νικούν τους Ρωμαίους στην Ηράκλεια της Κάτω Ιταλίας.
668
Δολοφονείται ο Αυτοκράτορας Κώνστας Β΄ στις Συρακούσες της Σικελίας. Τον διαδέχεται ο υιός του Κωνσταντίνος Δ΄ ο Πωγωνάτος.
1821
Δύναμη 5.000 Τούρκων συγκρούεται στους Λάκκους Χανίων με τους Έλληνες επαναστάτες.
1906
Οι οπλαρχηγοί Ιω. Καραβίτη και Ευαγγ. Νικολούδη προσβάλλουν στην Κέλλη (Γκορνίτσοβο) Φλωρίνης τη συμμορία του αρχικομιτατζή Τάνε.
1913
Έναρξη της τριημέρου μάχης της Τζουμαγιάς.
1921
Αποφασίζεται η ανάληψη επιχειρήσεων προς την Άγκυρα, για την καταστροφή του κεμαλικού στρατού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».