Τρίκαλα: Το μέλλον των πόλεων και οι μαθητές

Ημερίδα – εκδήλωση για ψηφιακές δράσεις και βιώσιμη κινητικότητα από το 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων, με Βούγια – Παπαστεργίου να καταθέτουν τις απόψεις τους
«Να σχεδιάσουμε ξανά και να διορθώσουμε όσα έγιναν τις προηγούμενες δεκαετίες». Η φράση του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, αντικατοπτρίζει το γενικό συμπέρασμα της εκδήλωσης, στην οποία παρουσιάστηκαν οι ψηφιακέ δράσεις του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων.

Μια δράση που αφορούσε μεν στη γενική εικόνα της δραστηριοποίησης των μαθητών υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Στεφ. Μπουλογεώργου, αλλά εστίασε ειδικά στη ζωή στην πόλη και στην πόλη των επόμενων ετών.
Συνέβαλαν σε αυτό, αφ’ ενός η εμπεριστατωμένη και ουσιαστική παρέμβαση – ομιλία του καθηγητή του ΑΠΘΙ, συγκοινωνιολόγου κ. Σπύρου Βούγια. Αφ’ ετέρου οι ίδιες οι δράσεις των μαθητών. Οι οποίες εστίασαν σε όσα έκαναν από πέρυσι, το σχολικό έτος 2017-18, σε σχέση με Κλιματική αλλαγή, Φωτοβολταϊκά συστήματα, Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, Τα Τρίκαλα «Η έξυπνη πόλη», παρόντος του διευθυντή του σχολείου κ . Αρ. Λιάκου. Και με τον κ. Βούγια να αναπτύσσει το θέμα «Βιώσιμη κινητικότητα στις σύγχρονες πόλεις», εστιάζοντας στα όσα συμβαίνουν στα Τρίκαλα ή θα έπρεπε να συμβαίνουν συνολικότερα στις πόλεις. Όπως, δε, τόνισε, βιώσιμη πόλη σημαίνει μια ζωντανή και διαρκής πόλη, μια λειτουργική, καθαρή και με αειφορία πόλη. Την όλη εκδήλωση, που μεταδόθηκε και από ην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων www.trikalacity.gr, παρακολούθησαν και μαθητές από τα εκπαιδευτήρια «Παλλάδιο», που επισκέπτονται την πόλη και έμαθαν για αυτή, μέσα από συνομιλία με τον κ. Παπαστεργίου.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.11
Δύση: 19.56
Σελήνη
25 ημερών
301 π.Χ.
Ήττα του Αντιγόνου από τον Σέλευκο, τον Πτολεμαίο, τον Κάσσανδρο και τον Λυσίμαχο στην Ιψό της Φρυγίας.
280 π.Χ.
Οι Έλληνες, υπό τον Βασιλέα της Ηπείρου Πύρρο, νικούν τους Ρωμαίους στην Ηράκλεια της Κάτω Ιταλίας.
668
Δολοφονείται ο Αυτοκράτορας Κώνστας Β΄ στις Συρακούσες της Σικελίας. Τον διαδέχεται ο υιός του Κωνσταντίνος Δ΄ ο Πωγωνάτος.
1821
Δύναμη 5.000 Τούρκων συγκρούεται στους Λάκκους Χανίων με τους Έλληνες επαναστάτες.
1906
Οι οπλαρχηγοί Ιω. Καραβίτη και Ευαγγ. Νικολούδη προσβάλλουν στην Κέλλη (Γκορνίτσοβο) Φλωρίνης τη συμμορία του αρχικομιτατζή Τάνε.
1913
Έναρξη της τριημέρου μάχης της Τζουμαγιάς.
1921
Αποφασίζεται η ανάληψη επιχειρήσεων προς την Άγκυρα, για την καταστροφή του κεμαλικού στρατού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».