Κόμβος μαθητικών εκδρομών τα Τρίκαλα

Πόλος έλξης και κόμβος για χιλιάδες μαθητές από όλη τη χώρα έχουν γίνει τα Τρίκαλα. Ο δήμος Τρικκαίων ενισχύει και ενθαρρύνει την επίσκεψη στην πόλη, καθώς οι δράσεις του αποτελούν έναν βασικό σταθμό για κάθε εκπαιδευτική εκδρομή. Το τριήμερο 28/3 – 31/3 2019, δεκάδες σχολεία βρέθηκαν στα Τρίκαλα, ως τόπο εκδρομής. Τον Δήμο Τρικκαίων επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο Τήνου, το 1ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, το Λύκειο Βόνιτσας, το 1ο Γυμνάσιο Ζακύνθου, η Ιωνίδειος Σχολή Πειραιά, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Λαγκαδά, ενώ τη Δευτέρα 1 Απριλίου βρέθηκε στο Δημαρχείο Τρικκαίων και η β λυκείου του 3ου ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, παρακολούθησαν πτυχές των δράσεων του Δήμου, από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και από τον πρόεδρο της e-trikala ΑΕ κ. Γιάννη Κωτούλα. Οι δυο τους, αναφέρθηκαν σε παραδείγματα για το τι σημαίνει «έξυπνη πόλη», έδωσαν στοιχεία για τις συγκεκριμένες δράσεις (κάπνισμα, καινοτομία, ποδήλατα, τεχνολογία) και απάντησαν σε πλήθος ερωτήσεων που αφορούσαν στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στον Δήμο με βάση αυτές τις δράσεις. Στη συνέχεια έγινε αναλυτική παρουσίαση του Δήμου σε επίπεδα ιστορικό, γεωγραφικό, τεχνολογικό, αλλά και δράσεων του Smart Trikala στο Control Room, από τον εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου κ. Θανάση Μιχαλάκη, με βάση προηγούμενη ενημέρωση για όλο το πλέγμα των καινοτομιών.
Ο Δήμος Τρικκαίων υποδέχεται, όμως, με χαρά, ακόμη μεγαλύτερο αριθμό σχολείων, που αναλόγως του προγράμματος, επισκέπτονται και το Μουσείο Τσιτσάνη (Μουσικό Σχολείο Βέροιας, σχολεία Δήμου Ηρακλείου κ.α.), αλλά και τον Μύλο Ματσόπουλου.
Ο Δήμος Τρικκαίων φιλοξενεί τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες, μεταφέροντας καλές πρακτικές που έχουν ήδη εφαρμοστεί είτε εφαρμόζονται σε πιλοτικό ή ολοκληρωμένο επίπεδα (smart farming, φωτισμός, στάθμευση, «20000» σύστημα αιτημάτων, σχέδιο «Ασκληπιός» κ.α.).
Το επόμενο διάστημα και μέχρι να διακοπούν τα μαθήματα για το Πάσχα, στο Δημαρχείο Τρικκαίων, το Μουσείο Τσιτσάνη, το Αθλητικό Μουσείο, τον Μύλο Ματσόπουλου, το Βαρούσι, το Κάστρο, το Ασκληπιείο, τον Ληθαίο ποταμό, τους ποδηλατοδρόμους και άλλα αξιοθέατα, θα βρεθούν δεκάδες άλλα σχολεία από κάθε γωνιά της χώρας. Και αυτά, όπως και δεκάδες άλλα που προηγήθηκαν, γίνονται δεκτά με χαρά και αγάπη, καθώς η ανατροφοδότηση των καλών πρακτικών από την επικοινωνία με τη νέα γενιά της χώρας, είναι η καλύτερη λύση για να τεθούν θεμέλια βελτίωσης για όλους.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
 

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.11
Δύση: 19.56
Σελήνη
25 ημερών
301 π.Χ.
Ήττα του Αντιγόνου από τον Σέλευκο, τον Πτολεμαίο, τον Κάσσανδρο και τον Λυσίμαχο στην Ιψό της Φρυγίας.
280 π.Χ.
Οι Έλληνες, υπό τον Βασιλέα της Ηπείρου Πύρρο, νικούν τους Ρωμαίους στην Ηράκλεια της Κάτω Ιταλίας.
668
Δολοφονείται ο Αυτοκράτορας Κώνστας Β΄ στις Συρακούσες της Σικελίας. Τον διαδέχεται ο υιός του Κωνσταντίνος Δ΄ ο Πωγωνάτος.
1821
Δύναμη 5.000 Τούρκων συγκρούεται στους Λάκκους Χανίων με τους Έλληνες επαναστάτες.
1906
Οι οπλαρχηγοί Ιω. Καραβίτη και Ευαγγ. Νικολούδη προσβάλλουν στην Κέλλη (Γκορνίτσοβο) Φλωρίνης τη συμμορία του αρχικομιτατζή Τάνε.
1913
Έναρξη της τριημέρου μάχης της Τζουμαγιάς.
1921
Αποφασίζεται η ανάληψη επιχειρήσεων προς την Άγκυρα, για την καταστροφή του κεμαλικού στρατού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».