Γνώση και καλές πρακτικές ενάντια στη φτώχεια

Ευρωπαϊκές εμπειρίες στον Δήμο Τρικκαίων μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος που ολοκληρώθηκε με σημαντικά οφέλη

Μεγάλης σημασίας γνώση και την εμπειρία από καλές πρακτικές στην προσπάθεια καταπολέμησης της φτώχειας, απέσπασε ο Δήμος Τρικκαίων. Η συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα προγράμματος "URBACT III-URBINCLUSION"με τίτλο «Σχεδιάζοντας νέες λύσεις εφαρμογής για τη μείωση της φτώχειας στις υποβαθμισμένες αστικές περιοχές» ολοκληρώθηκε επιτυχώς, με την τελευταία συνάντηση να πραγματοποιείται στις 27 και 28 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.

Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετείχαν, εκτός του Δήμου Τρικκαίων οι Βαρκελώνη, Λυών, Γλασκώβη, Κοπεγχάγη, Τορίνο, Νάπολη, Κρακοβία, Τιμισοάρα. Στη διάρκειά του οι συμμετέχουσες πόλεις ανέδειξαν τα προβλήματα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού που βιώνει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.
Εγινε ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας καθώς και παρουσίαση λύσεων που υλοποιήθηκαν σε κάθε πόλη.
 Ο Δήμος Τρικκαίων από την πλευρά του παρουσίασε τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας  παράρτημα Ρομά, στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί πλέον πολλές τις αρμοδιότητες για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες που πριν λειτουργούσαν στις υπηρεσίας πρόνοιας. Έτσι, το Κέντρο Κοινότητας διεκπεραιώνει δράσεις, όπως Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, επίδομα ενοικίου, αναπηρικά επιδόματα, επίδομα υπερηλίκων κ.α., παρέχοντας ταυτόχρονα στους ωφελούμενους και ψυχολογική υποστήριξη.
Στο τέλος του προγράμματος έγινε συνάντηση των αντιπρόσωπων των συμμετεχουσών πόλεων ως πολιτικό φόρουμ. Ο Αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Κώστας Ψύχος εκπροσώπησε τον Δήμο, αναφερόμενος στην εξαιρετική συνεργασία όλων των συμμετεχόντων στο εν λόγω πρόγραμμα. Ειδικά για τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως ο κοινωνικός αποκλεισμός και η φτώχεια, εξήρε τη σημασία των καλών πρακτικών που αναπτύχθηκαν και παρουσιάστηκαν, επισημαίνοντας την ανάγκη ενίσχυσης των συνεργασιών. Ταυτοχρόνως, ευχαρίστησε τη γραμματεία του προγράμματος για τη συνεργασία με την ελληνική πλευρά που εκπροσώπησε ο Δήμος Τρικκαίων, αλλά και τα μέλη της τρικαλινής ομάδας έργου στο πρόγραμμα:  τα στελέχη της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας κ. Β. Ντάκου και Μαρ. Παπαδημητρίου, και τον ειδικό συνεργάτη του Δήμαρχου κ. Χάρη Καλλιάρα.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.11
Δύση: 19.56
Σελήνη
25 ημερών
301 π.Χ.
Ήττα του Αντιγόνου από τον Σέλευκο, τον Πτολεμαίο, τον Κάσσανδρο και τον Λυσίμαχο στην Ιψό της Φρυγίας.
280 π.Χ.
Οι Έλληνες, υπό τον Βασιλέα της Ηπείρου Πύρρο, νικούν τους Ρωμαίους στην Ηράκλεια της Κάτω Ιταλίας.
668
Δολοφονείται ο Αυτοκράτορας Κώνστας Β΄ στις Συρακούσες της Σικελίας. Τον διαδέχεται ο υιός του Κωνσταντίνος Δ΄ ο Πωγωνάτος.
1821
Δύναμη 5.000 Τούρκων συγκρούεται στους Λάκκους Χανίων με τους Έλληνες επαναστάτες.
1906
Οι οπλαρχηγοί Ιω. Καραβίτη και Ευαγγ. Νικολούδη προσβάλλουν στην Κέλλη (Γκορνίτσοβο) Φλωρίνης τη συμμορία του αρχικομιτατζή Τάνε.
1913
Έναρξη της τριημέρου μάχης της Τζουμαγιάς.
1921
Αποφασίζεται η ανάληψη επιχειρήσεων προς την Άγκυρα, για την καταστροφή του κεμαλικού στρατού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».