103.906,76 ευρώ για οδικά έργα στα Τρίκαλα υπέγραψε ο Κ. Αγοραστός

Υπεγράφησαν από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό οι αναθέσεις οριστικής σύμβασης για δυο οδικά έργα της Π.Ε. Τρικάλων.  Το πρώτο αφορά «Φωτισμό – Συντήρηση σηράγγων και οδικού δικτύου (Γ’ Εργολαβία)» προϋπολογισμού 100.000 ευρώ με έκπτωση 48% και τελικό ποσό 52.447,20 ευρώ με τον Φ.Π.Α. Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση, η λειτουργία, η φύλαξη και η αποκατάσταση των βλαβών όλων των Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων της σήραγγας Γκρόπας της Εθνικής Οδού Τρικάλων - Άρτας, για να εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων. Το έργο είναι εγγεγραμμένο στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Το δεύτερο αφορά το έργο «Βελτίωση Δρόμου Ξηρόκαμπος-Καλονέρι» προϋπολογισμού 80.000 ευρώ με έκπτωση 15% και τελικό ποσό 51.459,56 ευρώ με τον Φ.Π.Α. Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση χωματουργικών εργασιών, τεχνικών, οδοστρωσίας και ασφαλτικών στο τελευταίο τμήμα του δρόμου Ξηροκάμπου-Καλονερίου, στην περιοχή Καλαμπάκας μήκους 300μ περίπου, προκειμένου, να ολοκληρωθεί η κατασκευή του δρόμου, καθόσον το πρώτο τμήμα των 1300 μ περίπου έχει ασφαλτοστρωθεί με προηγούμενη εργολαβία. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΚΑΠ Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Παράλληλα υπεγράφη από τον κ. Κ. Αγοραστό και η σύμβαση «Προμήθεια σωλήνων αποκατάστασης επιφανειακού δικτύου άρδευσης Π.Ε. Τρικάλων» προϋπολογισμού 78.027,02 ευρώ. Το έργο αφορά την προμήθεια 2.916 m και 1.020 m, σωλήνων από ταινιοχάλυβα, διαμέτρων αντιστοίχως 150 και 120 χιλιοστών, μετά των εξαρτημάτων για τις ανάγκες αποκατάστασης βλαβών των υπαρχόντων δικτύων άρδευσης στα αγροκτήματα του Ν. Τρικάλων. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΚΑΠ Περιφέρειας Θεσσαλίας- Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Υλοποιούμε με διαφανείς διαδικασίες και  ορθολογικό προγραμματισμό τα απαραίτητα έργα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον, με κύριο γνώμονα τις άμεσες ανάγκες που παρουσιάζονται και με τελικό αποδέκτη τον πολίτη».

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.11
Δύση: 19.56
Σελήνη
24 ημερών
301 π.Χ.
Ήττα του Αντιγόνου από τον Σέλευκο, τον Πτολεμαίο, τον Κάσσανδρο και τον Λυσίμαχο στην Ιψό της Φρυγίας.
280 π.Χ.
Οι Έλληνες, υπό τον Βασιλέα της Ηπείρου Πύρρο, νικούν τους Ρωμαίους στην Ηράκλεια της Κάτω Ιταλίας.
668
Δολοφονείται ο Αυτοκράτορας Κώνστας Β΄ στις Συρακούσες της Σικελίας. Τον διαδέχεται ο υιός του Κωνσταντίνος Δ΄ ο Πωγωνάτος.
1821
Δύναμη 5.000 Τούρκων συγκρούεται στους Λάκκους Χανίων με τους Έλληνες επαναστάτες.
1906
Οι οπλαρχηγοί Ιω. Καραβίτη και Ευαγγ. Νικολούδη προσβάλλουν στην Κέλλη (Γκορνίτσοβο) Φλωρίνης τη συμμορία του αρχικομιτατζή Τάνε.
1913
Έναρξη της τριημέρου μάχης της Τζουμαγιάς.
1921
Αποφασίζεται η ανάληψη επιχειρήσεων προς την Άγκυρα, για την καταστροφή του κεμαλικού στρατού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».