Ξεκινούν οι εργασίες αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΚΥ Πύλης από την Περιφέρεια

Τη σύμβαση του έργου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Κ. Αγοραστός: «Έργο ουσίας για τους κατοίκους του ορεινού όγκου της Π.Ε. Τρικάλων»


Ένα σημαντικό έργο που αφορά την πρωτοβάθμια υγεία στο Δήμο Πύλης χρηματοδοτεί και κατασκευάζει το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου της αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Πύλης Τρικάλων.

Πρόκειται για ένα αναγκαίο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 475.000 ευρώ, το οποίο αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών τόσο του ορεινού όσο και του πεδινού όγκου του Δήμου Πύλης και κατ' επέκταση της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας  στο πλαίσιο ενός συγκροτημένου σχεδίου ενίσχυσης των δομών δημόσιας υγείας χρηματοδοτεί και υλοποοιεί τις απαραίτητες εργασίες για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Πύλης» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόσθεσε:
«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χρ. Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας υλοποιούμε ένα έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής. Είναι έργο ουσίας και μεγάλης χρησιμότητας για την περιοχή. Ως Περιφερειακή Αρχή εργαζόμαστε καθημερινά και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το βασικό και αναγκαίο αγαθό της δημόσιας υγείας. Για εμάς  σύγχρονο κράτος είναι εκείνο στο οποίο οι πλούσιο προστρέχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας και όχι οι φτωχοί στο ιδιωτικό».

Στοιχεία έργου
Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο κτίριο του Κέντρου Υγείας Πύλης (επιφανείας 1.100 τ.μ. περίπου). Η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων αφορά κυρίως το εσωτερικό του κτιρίου και ειδικότερα την επίλυση των προβλημάτων της υγρασίας, των εκτεταμένων φθορών των δαπέδων και της ομαλής λειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.06
Δύση: 19.59
Σελήνη
17 ημερών
1656
Οι Ενετοί καταλαμβάνουν την Τένεδο από τους Τούρκους.
1824
Ολιγάριθμοι Έλληνες τρέπουν σε φυγή 6.000 Τούρκους και Αλβανούς στη θέση Μπινίτσα Λιδορικίου.
1908
Σκληρή μάχη μεταξύ 150 Βουλγάρων κομιτατζήδων και των ανταρτικών σωμάτων του Εμμ. Νικολούδη, Βολάνη και Καραβίτη στο Καϊμακτσαλάν.
1921
Οι Ελληνικές δυνάμεις που κατείχαν τον τομέα Δορύλαιον-Σεϊντί Γαζή, αποκρούουν σφοδρή τουρκική επίθεση.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».