Νέα υπόγεια δίκτυα άρδευσης συνολικού μήκους 45 χλμ κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στο Δήμο Φαρκαδόνας

Νέα υπόγεια δίκτυα άρδευσης σε μήκος 45 χλμ. κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε περιοχές του Δήμου Φαρκαδόνας, εκατέρωθεν του Πηνειού Ποταμού. Την περιοχή  επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, κατά την πρόσφατη επιθεώρηση τους σε έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στα Τρίκαλα.

Οι παρεμβάσεις,  συνολικού προϋπολογισμού 8,2 εκατ. ευρώ περιλαμβάνουν επίσης την  αποκατάσταση και συντήρηση τριών  γεφυρών στον Πηνειό ποταμό. Πρόκειται για γέφυρες  που παρουσιάζουν μεγάλο αρχιτεκτονικό, δομικό και ιστορικό ενδιαφέρον, γι' αυτό και έχουν χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως Μνημεία. Είναι η  μεταλλική τοξωτή γέφυρα στη θέση της παλαιάς εθνικής οδού Τρικάλων-Πύλης, η λίθινη τοξωτή γέφυρα Σαρακίνας του δήμου Μετεώρων  και η λίθινη τοξωτή γέφυρα Κεραμιδίου του δήμου Φαρκαδόνας. Οι εργασίες στις παραπάνω γέφυρες  ξεκινούν  μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα υπογειοποιούμε δίκτυα συνολικού μήκους 45 χλμ. για την άρδευση 15.000 στρεμμάτων στο  Δήμο Φαρκαδόνας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και την τεχνική  υπηρεσία, υλοποιούμε ένα  έργο που αλλάζει δραστικά την παραγωγικότητα των καλλιεργούμενων εκτάσεων, μειώνει το κόστος παραγωγής, διευκολύνει  το έργο των αγροτών και  προστατεύει το περιβάλλον, εξοικονομώντας νερό και ενέργεια. Πρόκειται για ένα green deal έργο,  που αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη Θεσσαλία. Παράλληλα, με την ολοκλήρωση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων προχωράμε το επόμενο διάστημα στην  συντήρηση και αποκατάσταση τριών ιστορικών γεφυρών των Τρικάλων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.00
Δύση: 19.53
Πανσέληνος
1191
Επανάσταση των Κυπρίων κατά των Άγγλων.
1801
Ο νεομάρτυρας Μάρκος από τη Σμύρνη αποκεφαλίζεται στη Χίο από τους Τούρκους.
1822
Ο Δράμαλης, αφού έπνιξε στο αίμα την επανάσταση του Πηλίου, φτάνει στην Κόρινθο.
1825
Ο ήρωας της Γραβιάς, Οδυσσέας Ανδρούτσος, δολοφονείται διά στραγγαλισμού από τους Μαμούρη, Παπακώστα και Τριανταφυλλίνα.
1827
Ο Θ. Κολοκοτρώνης διατάσσει επιστράτευση στις περιοχές Μυστρά, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λεονταρίου, Καρύταινας και Φαναρίου.
1833
Ο Βασιλεύς Όθων φθάνει απρόοπτα στην Σμύρνη της σκλαβωμένης Ιωνίας, με την αγγλική φρεγάτα Μαδαγασκάρη.
1896
Ο Μακεδόνας οπλαρχηγός Αθανάσιος Μπρούφας αποβιβάζεται με 86 άνδρες στην Σκάλα Ελευθεροχωρίου.
1941
Οι Γερμανοί φονεύουν τον αρχιμανδρίτη Φώτιο Θεοδοσάκη και δύο άλλους Κρήτες στο Σκαλάνι μπροστά στους κατοίκους του χωριού.
1944
Ελληνικός στολίσκος συμμετέχει στις αποβατικές επιχειρήσεις των συμμάχων στη Νορμανδία.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».