Κ. Αγοραστός: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει κοινή αυτοδιοικητική κατεύθυνση προς όφελος των πολιτών»

Σε συνέντευξη τύπου,  από κοινού με τον δήμαρχο Βόλου κ. Αχ. Μπέο, ο Περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός  παρουσίασε σήμερα 7 έργα (συμβάσεις, δημοπρατήσεις) προυπολογισμού 4,66 εκατομμυρίων ευρώ – γέφυρα, πεζοδρομήσεις, πλατείες, αστικές αναπλάσεις και διαμορφώσεις-  που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ  και του ΠΔΕ ,σε περιοχές του δήμου Βόλου και συγκεκριμένα:

1.Αντικατάσταση οδογέφυρας επί του χειμάρρου Ξηριά στο ύψος της Λαχαναγοράς, προϋπολογισμού 1.950.000 ευρώ. Στις 26 Μαρτίου εγκρίνεται στο Δημοτικό συμβούλιο η μελέτη του έργου και θα το εκτελέσει ο Δήμος Βόλου
2.Παρεμβάσεις στις εξωτερικές όψεις και στον περιβάλλοντα χώρο κτιρίου Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ
3.Διαμόρφωση πλατείας στον οικοδομικό τετράγωνο ΚΧ115 Αγριάς Βόλου, στη συμβολή των οδών Τσατάλου- Ηρώων Πολυτεχνείου και Σουτραλί,
προϋπολογισμού 335.000 ευρώ
4.Διαμόρφωση πλατείας στην περιοχή Προσφυγικών Αγριάς, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ
5.Διαμόρφωση πλατείας στη Νέα Αγχίαλο περιοχή Αλωνάκι, προϋπολογισμού 420.000 ευρώ
6.Διαμόρφωση δημοτικού χώρου στη συμβολή των οδών Μαιάνδρου και Καισαρείας, προϋπολογισμού 108.000 ευρώ
7.Επέκταση δικτύου πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στον κεντρικό αστικό ιστό, προϋπολογισμού 1.085.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Αγοραστός διευκρίνισε ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει πάντα μια κοινή αυτοδιοικητική κατεύθυνση που είναι η αναμόρφωση των πόλεων, η βιώσιμη αστική  ανάπτυξη και το περιβάλλον. Και ταυτόχρονα προωθούμε τη συνεργασία  και τις  συνέργειες για να είμαστε αποτελεσματικοί και παραγωγικοί. Ξέρουμε ότι αυτή η πολιτική μας, πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα, σπάει δεσμά συμφερόντων και δημιουργεί δημοσιογραφική περιέργεια.  Η αλήθεια είναι ότι είμαστε σταθερά προσηλωμένοι προς μία κατεύθυνση: την κατεύθυνση των έργων, γιατί τα έργα λένε την αλήθεια, δημιουργούν θέσεις εργασίας και ρίχνουν χρήμα στην πραγματική οικονομία του τόπου. Ανακοινώσαμε σήμερα 7 νέα έργα, που απαντούν στις επιθυμίες όλων των πολιτών του Βόλου  για προσβασιμότητα, ασφαλή μετακίνηση, αισθητική αναβάθμιση. Η πόλη αλλάζει και σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου, τις υπηρεσίες μας και τους φορείς σχεδιάζουμε με τεχνογνωσία και προγραμματίζουμε  και άλλες  παρεμβάσεις,  στο πλαίσιο του καινοτόμου βιώσιμου προγράμματος αστικής ανάπλασης 2021-2027» είπε ο κ. Αγοραστός.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου κ. Αχ. Μπέος τόνισε ότι  «είναι προς το συμφέρον της πόλης να υπάρχουν καλές σχέσεις με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οφείλουμε να συνεργαζόμαστε και το κάνουμε για το καλό της πόλης του Βόλου και των κατοίκων της». Ο κ. Μπέος χαρακτήρισε άριστη τη συνεργασία με την Περιφέρεια  Θεσσαλίας και προανήγγειλε και άλλα έργα που θα παρουσιαστούν σύντομα, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και με  φορέα υλοποίησης το Δήμο Βόλου.
 

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.11
Δύση: 19.56
Σελήνη
25 ημερών
301 π.Χ.
Ήττα του Αντιγόνου από τον Σέλευκο, τον Πτολεμαίο, τον Κάσσανδρο και τον Λυσίμαχο στην Ιψό της Φρυγίας.
280 π.Χ.
Οι Έλληνες, υπό τον Βασιλέα της Ηπείρου Πύρρο, νικούν τους Ρωμαίους στην Ηράκλεια της Κάτω Ιταλίας.
668
Δολοφονείται ο Αυτοκράτορας Κώνστας Β΄ στις Συρακούσες της Σικελίας. Τον διαδέχεται ο υιός του Κωνσταντίνος Δ΄ ο Πωγωνάτος.
1821
Δύναμη 5.000 Τούρκων συγκρούεται στους Λάκκους Χανίων με τους Έλληνες επαναστάτες.
1906
Οι οπλαρχηγοί Ιω. Καραβίτη και Ευαγγ. Νικολούδη προσβάλλουν στην Κέλλη (Γκορνίτσοβο) Φλωρίνης τη συμμορία του αρχικομιτατζή Τάνε.
1913
Έναρξη της τριημέρου μάχης της Τζουμαγιάς.
1921
Αποφασίζεται η ανάληψη επιχειρήσεων προς την Άγκυρα, για την καταστροφή του κεμαλικού στρατού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».