Ολοκληρωμένο σχέδιο, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ, για την αποκατάσταση του προβληματικού οδικού δικτύου στο Πήλιο, μετά τις πρωτοφανείς θεομηνίες του Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2018, έχει εκπονήσει και εκτελεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σήμερα και απαντώντας σε σχετική επερώτηση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός ανακοίνωσε ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας εξασφάλισε το ποσό των 24.740.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την εκτέλεση των οριστικών έργων αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο του Ανατολικού και Νοτίου Πηλίου.

Επιπλέον για την μελετητική υποστήριξη των έργων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων με άμεσες ενέργειες προέβη στην εκτέλεση των απαραίτητων μελετών, προϋπολογισμού 260.000 ευρώ. Παράλληλα ξεκινούν άμεσα καθαρισμοί ρεμάτων, με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τα έργα
-Ήδη εκτελείται έργο προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ για την "άμεση αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Μαγνησίας από τη θεομηνία της 12ης Ιανουαρίου 2018", στο Δήμο Βόλου
-Συμβασιοποιούνται με άμεση έναρξη εργασιών άλλα 6 έργα αποκατάστασης συνολικού προϋπολογισμού 14.740.000 ευρώ και συγκεκριμένα:
- στα οδικά τμήματα Ζαγορά-Χορευτό (1.850.000 ευρώ), Μακρυράχη-Ανήλιο (1,5 εκατ. ευρώ), Ανήλιο-Τσαγκαράδα (4.650.000 ερυώ) Καράβωμα-Πουρί (4,5 εκατ. ευρώ).
-άμεση αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο του δήμου Νοτίου Πηλίου, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ
-κατασκευή έργων αποκατάστασης κυκλοφορίας στη χιλ. θέση 41+100 Βόλου -Ζαγοράς, προϋπολογισμού 740.000 ευρώ

Μελέτες
 Για τη μελετητική υποστήριξη των έργων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, με άμεσες ενέργειες προέβη στην εκτέλεση δύο μελετών:
-Γεωτεχνική - στατική μελέτη για την εκτίμηση των συνθηκών αστάθειας και αποκατάσταση αστοχιών στο οδικό δίκτυο Πηλίου μετά τις βροχοπτώσεις του Φεβρουαρίου 2018, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ και
-Μελέτη έργων αποκατάστασης οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων από θεομηνία Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2018, προϋπολογισμού 160.000 €

Και νέα έργα
Μόλις παραδοθούν και ολοκληρωθούν οι εναπομείνασες μελέτες, δημοπρατούνται 3 νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στους κάθετους άξονες Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, για αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο του Δήμου Νοτίου Πηλίου προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ και για αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο του Δήμου Ζαγοράς με 3,5 εκατ. ευρώ.

Καθαρίζονται ρέματα
Εντωμεταξύ η Περιφέρεια Θεσσαλίας διέθεσε από ίδιους πόρους το συνολικό ποσό των 300.000 ευρώ προκειμένου να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων στην περιοχή του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και στην περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Το ιστορικό   
Να σημειωθεί ότι η περιοχή του Ανατολικού και Νοτίου Πηλίου είχε κηρυχθεί από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις του 2018 και τις κατολισθήσεις που ακολούθησαν. Από την πρώτη στιγμή, η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων επικεντρώθηκε στην άμεση και προσωρινή αποκατάσταση της βατότητας του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της, με την εκτέλεση δύο έργων συνολικού προϋπολογισμού 620.000 ευρώ στα τμήματα: Χάνια – Καράβωμα – Ζαγορά - Πουρί – Χορευτό –Μακρυράχη – Κισσός και Κισσός - Μούρεσι – Τσαγγαράδα – Μυλοπόταμος – Ξουρίχτι-Χορεύτρα-Μηλιές.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.06
Δύση: 19.59
Σελήνη
17 ημερών
1656
Οι Ενετοί καταλαμβάνουν την Τένεδο από τους Τούρκους.
1824
Ολιγάριθμοι Έλληνες τρέπουν σε φυγή 6.000 Τούρκους και Αλβανούς στη θέση Μπινίτσα Λιδορικίου.
1908
Σκληρή μάχη μεταξύ 150 Βουλγάρων κομιτατζήδων και των ανταρτικών σωμάτων του Εμμ. Νικολούδη, Βολάνη και Καραβίτη στο Καϊμακτσαλάν.
1921
Οι Ελληνικές δυνάμεις που κατείχαν τον τομέα Δορύλαιον-Σεϊντί Γαζή, αποκρούουν σφοδρή τουρκική επίθεση.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».