Χρηματοδοτείται με 290.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Κ. Αγοραστός : «Ενδυναμώνουμε το έργο του ΚΕΘΕΑ στη Θεσσαλία»


Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας του έργου «Επιχορήγηση του ΚΕΘΕΑ Πιλότος στο Βόλο, για τη λειτουργία Δομής Έγκαιρης Παρέμβασης και φιλοξενίας για έφηβους και νεαρούς ενήλικες με εξαρτητική και αντικοινωνική συμπεριφορά και τις οικογένειές τους», συνολικού προϋπολογισμού 291.200 ευρώ.

Το έργο αφορά στην χρηματοδότηση για 24 μήνες της λειτουργίας Δομής Έγκαιρης Παρέμβασης και φιλοξενίας εφήβων και νεαρών ενηλίκων και των οικογενειών τους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν θέματα χρήσης ουσιών ή άλλων επικίνδυνων εξαρτητικών και αντικοινωνικών συμπεριφορών ή ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την ανάπτυξη αντίστοιχων συμπεριφορών.
«Συνεργαζόμαστε και στηρίζουμε το ΚΕΘΕΑ στη Λάρισα και το ΚΕΘΕΑ Πιλότος στο Βόλο, γιατί κάνουν καλή δουλειά και αποτελούν εργαλεία αντίστασης στις εξαρτήσεις» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Οι εξαρτήσεις δεν κάνουν καλό στην κοινωνία, δημιουργούν ανισορροπία και οδηγούν σε δύσκολες ατραπούς. Έχουμε εντάξει 4 μεγάλα έργα πρόνοιας, συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ: την κοινωνική επανένταξη και επαγγελματική εκπαίδευση των εξαρτημένων ατόμων, την κινητή συμβουλευτική μονάδα στη Λάρισα, τη Δομή παρέμβασης και φιλοξενίας εφήβων του ΚΕΘΕΑ Πιλότος στο Βόλο και τη δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου στη Λάρισα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει σημαντικά έργα και δράσεις πρόνοιας με σεβασμό, συνέργεια και συνεργασία, και όχι με ψευδαισθησιογόνο εγωγνωσία. Έχουμε σχέδιο από κάτω προς τα πάνω και συνεργαζόμαστε με τους ειδικούς. Τα νέα έργα που εντάσσουμε δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, νέες προοπτικές, δίνουν νέες ελπίδες και ενεργοποιούν νέες δυνάμεις, για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη» δήλωσε ο Κώστας Αγοραστός.

Η νέα Δομή του ΚΕΘΕΑ Πιλότος στο Βόλο
Η στελέχωση της νέας Δομής Έγκαιρης Παρέμβασης και φιλοξενίας για έφηβους και νεαρούς ενήλικες στο ΚΕΘΕΑ Πιλότος στο Βόλο περιλαμβάνει 2 ψυχολόγους, ένα κοινωνικό λειτουργό, 2 ειδικούς θεραπευτές, ένα ψυχίατρο και ένα λογιστή. H συγκεκριμένη υπηρεσία θα παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ και παράλληλης διαμονής σε άτομα που δεν διαθέτουν υποστηρικτικό πλαίσιο στην πόλη του Βόλου, είτε λόγω μη ασφαλούς πλαισίου διαμονής και ασφαλούς περιβάλλοντος είτε επειδή διαβιούν στο Πήλιο, τις Σποράδες καθώς και λοιπές περιοχές της Θεσσαλίας και δεν μπορούν να μετακινούνται τακτικά στο Βόλο, λόγω οικονομικών και άλλων προβλημάτων. Η Δομή θα υποστηρίζει τους ωφελούμενους από τη φάση της υποδοχής, της αρχικής εκτίμησης αναγκών/αξιολόγησης μέχρι και την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία. Η δομή υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετεί 80-100 άτομα ανά έτος από όλη τη Θεσσαλία. Το παραπάνω είναι το τέταρτο και τελευταίο από τα έργα που υποβλήθηκαν από το ΚΕΘΕΑ και εντάσσονται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014 – 2020. Με την ένταξη του ολοκληρώνεται η παροχή ενός ευρέως φάσματος υπηρεσιών που ξεκινά από την έγκαιρη παρέμβαση και την συμβουλευτική και ολοκληρώνεται με την κοινωνική ένταξη των εξαρτημένων ατόμων.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.15
Δύση: 18.27
Σελήνη
3 ημερών
325 π.Χ.
Ο Ελληνικός Στόλος του Μ. Αλεξάνδρου αποπλέει από το λιμάνι Μάτταλα (στις εκβολές του Ινδού ποταμού).
1804
Οι Τούρκοι σφάζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Ιλαρίωνα από την Κρήτη.
1921
Αρχίζει η μάχη του Ακροϊνού (Αφιόν Καραχισάρ).
1922
Αρχίζει η διάσκεψη για την ανακωχή στα Μουδανιά.
1942
Μέλη της αντιστασιακής οργανώσεως ΠΕΑΝ ανατινάσσουν το κτίριο της φιλοαξονικής οργάνωσης ΕΣΠΟ.
1944
Οι Γερμανοί βομβαρδίζουν την Παραμυθιά Θεσπρωτίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».