Α. Μεϊκόπουλος: Μη εφαρμογή της απόφασης για αποπομπή του Διοικητή του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου

Είναι γνωστά τα γεγονότα που οδήγησαν σε αντίθεση, το σύνολο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Βόλου και της κοινωνίας της Μαγνησίας με τα έργα και τις ημέρες του Διοικητή κ. Ζαχαρόπουλου και της διοίκησής του. Αν ανατρέξουμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, όλοι οι βουλευτές της Μαγνησίας τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης, υπέβαλλαν ερωτήσεις ή αναφορές, για να αναδείξουν το τεράστιο αυτό πρόβλημα.
Κοινός παρανομαστής όλων, να αρθεί το αδιέξοδο στις σχέσεις εργαζομένων και Διοικητή για το καλό του κοινωνικού συνόλου και της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Έτσι ο Υπουργός Υγείας στις 25/01/2013 με απόφασή του απέπεμψε αζημίως τον Διοικητή του Νοσοκομείου από τα καθήκοντά του.
Έκτοτε έχει περάσει πάνω από ένας μήνας και δεν έχει ακόμη προχωρήσει η δημοσίευση της εν λόγω υπουργικής απόφασης στο ΦΕΚ, με αποτέλεσμα να μην έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα η δέσμευση του Υπουργού για την απομάκρυνση από το Νοσοκομείο του Διοικητή.
Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης είναι η διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου και η υποβάθμισή του στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες.
•Επειδή δεν είναι δυνατόν, ένας κατ΄ουσία απολυμένος και μη αποδεκτός Διοικητής να προγραμματίζει δράσεις και πολιτικές για την λύση των τεράστιων προβλημάτων του νοσοκομείου.
•Επειδή οι ελλείψεις γιατρών και υγειονομικών υλικών είναι προβλήματα που αν δεν λυθούν άμεσα υποβαθμίζουν περαιτέρω το νοσοκομείο και τις υπηρεσίες που παρέχει στους πολίτες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
•Τι ενέργειες θα γίνουν για να εφαρμοστεί η απόφαση που ο ίδιος έλαβε περί της απόλυσης του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου και που η μη εφαρμογή της τον καθιστά υπόλογο σε όλη την κοινωνία της Μαγνησίας;
•Τι ενέργειες θα γίνουν για να μην μετατραπεί από Νοσοκομείο  σε κέντρο Υγείας, λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε κύριες ειδικότητες, όπως ΩΡΛ, ουρολόγων, οφθαλμιάτρων και  του κινδύνου κλεισίματος  τμημάτων;
•Τι ενέργειες θα γίνουν για την άμεση πρόσληψη  ιατρικού και υγειονομικού  προσωπικού, προϋπόθεση για την άμεση βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών του Νοσοκομείου;

Ο ερωτών βουλευτής
Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.11
Δύση: 19.56
Σελήνη
24 ημερών
301 π.Χ.
Ήττα του Αντιγόνου από τον Σέλευκο, τον Πτολεμαίο, τον Κάσσανδρο και τον Λυσίμαχο στην Ιψό της Φρυγίας.
280 π.Χ.
Οι Έλληνες, υπό τον Βασιλέα της Ηπείρου Πύρρο, νικούν τους Ρωμαίους στην Ηράκλεια της Κάτω Ιταλίας.
668
Δολοφονείται ο Αυτοκράτορας Κώνστας Β΄ στις Συρακούσες της Σικελίας. Τον διαδέχεται ο υιός του Κωνσταντίνος Δ΄ ο Πωγωνάτος.
1821
Δύναμη 5.000 Τούρκων συγκρούεται στους Λάκκους Χανίων με τους Έλληνες επαναστάτες.
1906
Οι οπλαρχηγοί Ιω. Καραβίτη και Ευαγγ. Νικολούδη προσβάλλουν στην Κέλλη (Γκορνίτσοβο) Φλωρίνης τη συμμορία του αρχικομιτατζή Τάνε.
1913
Έναρξη της τριημέρου μάχης της Τζουμαγιάς.
1921
Αποφασίζεται η ανάληψη επιχειρήσεων προς την Άγκυρα, για την καταστροφή του κεμαλικού στρατού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».