Σπ. Ταλιαδούρος: «Οι διδάσκοντες ξένων γλωσσών να μην υποχρεούνται σε έναρξη άσκησης επαγγέλματος»

Ο Βουλευτής και π. Υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας στην Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζητά να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου, σύμφωνα και με την αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του πολίτη προς την διοίκηση, οι διδάσκοντες με νόμιμη άδεια διδασκαλίας ξένων γλωσσών να μην υποχρεούνται σε γνωστοποίηση της έναρξης άσκησης επαγγέλματος για να συνεχίσουν να διδάσκουν νόμιμα αλλά να αρκεί επικαιροποίηση της ήδη αποκτηθείσας άδειάς τους.

Ειδικότερα, η Ερώτηση του κ. Ταλιαδούρου έχει ως εξής:
«Με τις διατάξεις των υποπαραγράφων Θ12 και Θ13 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, η άδεια διδασκαλίας σε κέντρα ξένων γλωσσών αντικαθίσταται με την αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος, όπως προβλέπεται στο δεύτερο και τρίτο εδάφιο της παραγράφου 3 του ν.3919/2011.
Με την Υπουργική Απόφαση 10139/ΙΑ/18-11-2012 (ΦΕΚ Β΄ 3057) ορίστηκαν τα νόμιμα δικαιολογητικά που συνυποβάλλονται με την αναγγελία έναρξης της διδασκαλίας σε κέντρα ξένων γλωσσών. Στην ίδια Υπουργική Απόφαση ορίζεται ως ημερομηνία έναρξης η 1η Μαϊου 2013, οπότε και οι υπάρχουσες, βάσει του προηγούμενου νομικού καθεστώτος, άδειες διδασκαλίας αντικαθίστανται από την αναγγελία έναρξης επαγγέλματος.
Με το άρθρο 3 του ν. 3919/2011, είχε οριστεί ότι το σχετικό επάγγελμα ασκείται νομίμως μετά από αναμονή τριών μηνών από την αναγγελία έναρξης άσκησης επιτηδεύματος.
Εν όψει των ανωτέρω, ανακύπτει το ερώτημα αν οι επί δεκαετίες διδάσκοντες με νόμιμη άδεια διδασκαλίας θα πρέπει να προβούν σε γνωστοποίηση έναρξης άσκησης επαγγέλματος και να αναμείνουν επί ένα τρίμηνο προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν να διδάσκουν. Σύμφωνα με την αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης στην διοίκηση, θα πρέπει να προβλέφθεί ότι για τους ήδη κατόχους νόμιμης άδειας διδασκαλίας, αρκεί απλά επικαιροποίηση της υφιστάμενης άδειάς τους που έχει ήδη εκδοθεί με όλα τα απαιτούμενα εκ του νόμου δικαιολογητικά.
Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κος Υπουργός:
-Προτίθεται να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου, σύμφωνα και με την αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του πολίτη προς την διοίκηση, οι διδάσκοντες με νόμιμη άδεια διδασκαλίας ξένων γλωσσών να μην υποχρεούνται σε γνωστοποίηση της έναρξης άσκησης επαγγέλματος για να συνεχίσουν να διδάσκουν νόμιμα αλλά να αρκεί επικαιροποίηση της ήδη αποκτηθείσας άδειάς τους;»

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.46
Δύση: 19.09
Σελήνη
11 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"