Ερώτηση Κ. Τσιάρα για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών επιχειρήσεων

Το ζήτημα των κατασχέσεων χρηματικών ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ενταχθεί σε καθεστώς ρύθμισης, το οποιο ανέδειξε το Επιμελητήριο Καρδίτσας με σχετική του επιστολή, φέρνει στην Βουλή ο  Βουλευτής Καρδίτσας, κ. Κώστας Τσιάρας.

Με συναφή ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας ο Βουλευτής Καρδίτσας, επισημαίνει την προχειρότητα με την οποία στήθηκε η διαδικασία της ρύθμισης των οφειλών σε 100 δόσεις. Ταυτόχρονα ζητά την άμεση αναστολή όλων των εντολών κατάσχεσης για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, που έχουν κάνει χρήση των ευνοϊκών διατάξεων και προσπαθούν και να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και να επιβιώσουν επαγγελματικά.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Τσιάρα έχει, ως εξής:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, κ. Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ, και
2.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, κ. ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΘΑΚΗ.
ΘΕΜΑ: «Εξοντωτικές οι κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών επιχειρήσεων, που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων».
Η υστέρηση στην είσπραξη των δημοσίων εσόδων, η οποία υφίσταται στους τελευταίους μήνες στην χωρά με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και η οικονομική ασφυξία στην οποία αυτή έχει περιέλθει, δημιουργούν εκρηκτικές συνθήκες για την πραγματική οικονομία και δυσχεραίνουν το επιχειρηματικό κλίμα. Καθώς οι νυν κυβερνώντες ως αντιπολίτευση υποστήριζαν και υπέθαλπαν το «κίνημα δεν πληρώνω» και μοίραζαν αφειδώς προεκλογικές υποσχέσεις περί «κατάργησης των αδίκων φόρων», αρνήθηκαν από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής τους να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα που οι ίδιοι δημιούργησαν, της κατάρρευσης δηλαδή των δημοσίων εσόδων. Κατά ομολογία του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, κ. Τσακαλώτου, η ανάληψη της εξουσίας μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, βρήκε τα κυβερνητικά στελέχη ανέτοιμα να ανταποκριθούν με αμεσότητα στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Έτσι πολύτιμος χρόνος χάθηκε, ώσπου το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να αντιληφθεί, πως πρέπει να ληφθούν  μέτρα για την τόνωση των δημοσίων εσόδων. Η καθυστέρηση αυτή οδήγησε στην ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών βεβιασμένα, με παντελή προχειρότητα και έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού.
Οι κυβερνητικοί ερασιτεχνισμοί, όμως, ακυρώνουν επί τοις πράγματι, ακόμα και θετικά για τον επιχειρηματικό κόσμο μέτρα, όπως αυτό της ρύθμισης των 100 δόσεων για οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Όπως καταγγέλλεται από σχετική επιστολή του Επιμελητήριου Καρδίτσας, συνεχίζονται οι κατασχέσεις χρηματικών ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς εταιριών, παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες εταιρίες έχουν προβεί σε ρύθμιση, εκμεταλλευόμενες την πρόσφατη ευεργετική διάταξη. Η αιτιολογία, πως οι πράξεις αυτές αφορούν σε παλαιότερες των ρυθμίσεων εντολές κατάσχεσης ποσών, οι οποίες δεν άρθηκαν με την εισαγωγή των εταιριών στο καθεστώς των ρυθμίσεων, θα μπορούσε να  ληφθεί μόνο ως κακόγουστο αστείο, μιας αναξιόπιστης και ανακόλουθης κεντρικής διοίκησης, για την οποία φέρετε την πολιτική ευθύνη.
Επειδή σε κάθε περίπτωση το κράτος πρέπει να είναι αρωγός του επιχειρηματικού κόσμου, λαμβάνοντας πρόνοιες για την ομαλή λειτουργία της αγοράς, διευκολύνοντας όσους επαγγελματίες προσπαθούν, σε αυτό το δύσκολο οικονομικό κλίμα, και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους αλλά και να επιβιώσουν επαγγελματικά,
ερωτώνται οι συναρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:
Εάν προτίθενται να προχωρήσουν άμεσα, χωρίς καμία πρόσθετη προϋπόθεση, στην άρση των εντολών των κατασχέσεων μετρητών από τραπεζικούς λογαριασμούς για τις επιχειρήσεις, που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων;»

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.44
Δύση: 19.10
Σελήνη
12 ημερών
1453
Ο πλοίαρχος Φλαντανέλλας εισέρχεται στον Κεράτιο κόλπο και εφοδιάζει την πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Έλληνες επαναστάτες του Γαλατσίου Μολδαβίας καταστρέφουν την γέφυρα του ποταμού Σερέτη.
1941
Υπογράφεται στο Βοτονόσι Ηπείρου το Πρωτόκολλο συνθηκολογήσεως του Ελληνικού Στρατού.
1943
Στην τοποθεσία Λυκόχωρος της Βουνιχώρας Παρνασσίδος γίνεται η επίσημη τελετή ορκωμοσίας των ανδρών του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"