ΤΕ Καρδίτσας ΚΚΕ: Επερώτηση για το Εσπερινό Σχολείο Καρδίτσας

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έκανε επερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το εσπερινό σχολείο Καρδίτσας, την απόφαση δηλαδή του δήμου να το μετακινήσει εκτός ιστού της πόλης, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους εργαζόμενους μθητές. Ταυτόχρονα ερωτούν και για τα προβλήματα του Μουσικού σχολείου και των ΕΠΑΛ.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων

Θέμα: Για την απόφαση μεταστέγασης του Εσπερινού Γυμνασίου – Λ.Τ Καρδίτσας

Σε αποχή από τα μαθήματά τους από τις 25/10/2017 είναι οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου – Λ.Τ Καρδίτσας για να μην μεταστεγαστεί το σχολείο τους όπως αποφάσισε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας.
Η μεταστέγαση, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με την απόφαση μέχρι τα Χριστούγεννα, προβλέπεται να γίνει σε κτήριο στο οποίο ήδη συστεγάζονται άλλα 4 σχολεία και που ήδη παρουσιάζονται προβλήματα με τα ωράρια, τους χώρους υγιεινής, τη θέρμανση και την καθαριότητα. Επιπλέον πρόκειται για κτήριο που βρίσκεται σε μια ερημική τοποθεσία, μακριά από τις συγκοινωνίες και το κέντρο της πόλης, μακριά από τους εργασιακούς χώρους των μαθητών.
Η απόφαση αυτή προστίθεται σε μια συνολική εικόνα εγκατάλειψής των σχολικών κτηρίων της πόλης (Μουσικό, 1ο Λύκειο κ.α.) και εντάσσεται στην πολιτική περικοπής δαπανών στην εκπαίδευση. Γίνεται αντιληπτό πως αν υλοποιηθεί, θα έχει μόνο αρνητικές συνέπειες, αφού δεν λαμβάνεται υπόψη ότι στο σχολείο αυτό φοιτούν κατά κύριο λόγο μαθητές, οικογενειάρχες, εργαζόμενοι, υποαπασχοπλούμενοι, άνεργοι, δηλαδή άνθρωποι που με μεγάλες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες επιδιώκουν να κατακτήσουν την αναγκαία ελάχιστη μόρφωση που τους έχει στερήσει η βάρβαρη καπιταλιστική κοινωνία.
Επιπλέον να αναφέρουμε ότι τις προηγούμενες μέρες είχαν προχωρήσει και οι μαθητές του Μουσικού σχολείου σε αποχή από τα μαθήματά τους για ζητήματα υποδομών και οι μαθητές των ΕΠΑΛ για να μην καταργηθούν ειδικότητες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι θα κάνει η Κυβέρνηση,
•Για να παραμείνει το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λ.Τ Καρδίτσας στο χώρο που εξυπηρετεί τους μαθητές του.
•Για να λυθούν τα προβλήματα υποδομών όλων των σχολείων της πόλης για τα οποία διαμαρτύρονται μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί.
•Για να μην καταργηθεί καμιά ειδικότητα /τομέας ΕΠΑΛ, και για να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά.

Οι Βουλευτές
Γιώργος Λαμπρούλης

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.37
Δύση: 19.15
Σελήνη
17 ημερών
1821
Επαναστατικά τμήματα εισέρχονται στην Αθήνα και υψώνουν τη Σημαία της Επαναστάσεως.
1919
Το Στρατηγείο Θεσσαλονίκης διατάσσει την I Μεραρχία να μεταφερθεί στη Μικρά Ασία προς κατάληψη της Σμύρνης και της περιοχής της.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Χαλκίδα και εισβάλλουν στην Αττική.
Γερμανοί αλεξιπτωτιστές καταλαμβάνουν τον ισθμό της Κορίνθου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"