Ερώτηση Τσιάρα για το ΙΕΚ Καρδίτσας

altΤην αγωνία της τοπικής κοινωνίας της Καρδίτσας για τη συνέχιση της λειτουργίας του Δημόσιου ΙΕΚ της πόλης μας μετέφερε με ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας.

Στην ερώτησή του ο Καρδιτσιώτης πολιτικός επεσήμανε την αντίφαση η κυβέρνηση από τη μία πλευρά να επαίρεται για την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια της λιτότητας και για την παραγωγή υπερπλεονασμάτων και την ίδια στιγμή «μια ιδιαίτερα αποτελεσματική δημόσια δομή κατάρτισης νέων να υποχρηματοδοτείται σε τέτοιο βαθμό, ώστε να επαπειλείται ακόμα και η ίδια η λειτουργία της δομής» όπως ανάφερε χαρακτηριστικά.
Στο κείμενο της ερώτησής του προς τον Υπουργό Παιδείας ο κ. Τσιάρας περιγράφει με μελανά χρώματα το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την προμήθεια υλικών εκπαίδευσης για την ειδικότητα του «ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΜΑΓΕΙΡΙΚΟΥ ΤΕΧΝΗΣ». Επεσήμανε, μάλιστα, τα αδιέξοδα που έχουν προκληθεί στους προμηθευτές υλικών εκπαίδευσης, οι οποίοι σε μια κρίσιμη περίοδο για την βιωσιμότητα τους έχουν συσσωρεύσει πρόσθετες εκκρεμείς απαιτήσεις έναντι του ΙΕΚ Καρδίτσας. Σημείωσε παράλληλα πως έχει προκληθεί ένα απίστευτο αδιέξοδο για το ΙΕΚ, καθώς αδυνατεί, πλέον, να υλοποιήσει τα σχετικά μαθήματα σε δεκάδες καταρτιζόμενους Καρδιτσιώτες. Ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής εξέθεσε ταυτόχρονα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όλες τις καταγγελίες στις οποίες προέβη ο Διευθυντής του ΙΕΚ Καρδίτσας σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζεται και στην ειδικότητα «βοηθός φαρμακείου» ενώ άμεση ανάγκη για υλικά έχουν και οι ειδικότητες βοηθός βρεφονηπιοκόμου, τέχνη της φωτογραφίας, και βοηθός αισθητικής» σημειώνει στην ερώτησή του.
«Επειδή για μια κυβέρνηση που έχει ως προμετωπίδα της τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση αποτελεί ύψιστη αντίφαση να εξωθούνται οι καταρτιζόμενοι να χρηματοδοτούν έμμεσα οι ίδιοι την εκπαίδευσή τους, και δεδομένου πως κατά πλειοψηφία οι καταρτιζόμενοι του ΙΕΚ Καρδίτσας είναι άνεργοι νέοι με πενιχρούς πόρους», ο Κώστας Τσιάρας κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τι προτίθεται να πράξει προκειμένου να αποκατασταθεί η επαρκής χρηματοδότηση του ΙΕΚ Καρδίτσας. Παράλληλα,  ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει στοιχεία για τα ποσά που έχουν προϋπολογιστεί για τη συγκεκριμένη Δομή Επαγγελματικής Κατάρτισης του νομού για το τρέχον έτος και να ενημερώσει για τα ποσά που έχουν μέχρι σήμερα εκταμιευθεί. Τέλος, κάλεσε τον κ. Υπουργό να εξηγήσει γιατί συνεχίζει να παρακρατείται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ το 20% των πόρων χρηματοδότησής του σχεδίου κινητικότητας στο οποίο συμμετείχε το ΙΕΚ Καρδίτσας.
 

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"