Ασημίνα Σκόνδρα: Μετά από 10 χρόνια φορολογικό με ελαφρύνσεις

altΓια πολιτική μικροψυχία και φθηνή μικροπολιτική, κατηγόρησε την αντιπολίτευση, από το Βήμα της Βουλής, η Βουλευτής του Νομού μας Ασημίνα Σκόνδρα, κατά την τοποθέτησή της στη συζήτηση επί του φορολογικού Νομοσχεδίου.

Η κ. Σκόνδρα είπε μεταξύ άλλων:

«Συζητούμε ένα νομοσχέδιο τομή, με το οποίο επιδιώκεται η επανεκκίνηση της οικονομίας, η άμεση βελτίωση των οικονομικών δεικτών της χώρας και η ανακούφιση των Ελλήνων πολιτών.
Βασικός πυλώνας του σχεδίου νόμου, είναι η ελάφρυνση της φορολογίας φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, αλλά και μία έμπρακτη βοήθεια της οικονομικής δραστηριότητας, του παραγωγικού σκέλους της ελληνικής κοινωνίας, ώστε να εξομαλυνθεί η επιβάρυνση των τελευταίων ετών.
Έχει αξία να τονίσω, ότι ο Υπουργός συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο όλες τις αλλαγές και προσθήκες που προέκυψαν, τόσο από την δημόσια διαβούλευση, όσο και από την συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Ωστόσο, επί της αρχής έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία, αφού υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.
Το να απορρίπτεται επί της αρχής αυτό το νομοσχέδιο, φανερώνει πολλά για τον τρόπο σκέψης, τις διαθέσεις και τις προθέσεις της αντιπολίτευσης. Είναι βέβαιο ότι οι Έλληνες βλέπουν, ακούνε, κρίνουν και δικάζουν.
Όταν, κατά κοινή ομολογία, τα μέτρα που εισάγονται αναμένεται να λειτουργήσουν με πολλαπλασιαστικά οφέλη, διαμορφώνοντας ένα νέο οικονομικό περιβάλλον, με ευκαιρίες και δυνατότητες, για όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, η γενική άρνηση καταδεικνύει την πολιτική μικροψυχία, την φτηνή μικροπολιτική και την αθεράπευτη ανωριμότητα, που σας διακατέχει.
Αλλά δείχνει κυρίες και κύριοι της αντιπολίτευσης και το μέγεθος της υποκρισίας σας. Εμείς προχωράμε, αλλά δεν ξεχνάμε. Εσείς θυμάστε;
Όταν μειώσαμε το ΦΠΑ στην εστίαση 10 μονάδες το 2013, το χαρακτηρίζατε «μικροδωράκι» και τον Σαμαρά Κομματάρχη του Σόιμπλε, με αρμοδιότητες λιγότερες από τον Δήμαρχο της Κάτω Σαξονίας, έλεγε ο κ. Τσίπρας.
Και τι ειρωνεία… Όταν αναλάβατε το ανεβάσατε στο 24%.
Το ίδιο πολιτικό τυχοδιωκτισμό δείχνετε και με το μέρισμα. Εμείς το καθιερώσαμε, το χαρακτηρίζατε τότε «ψίχουλα από το ματωμένο πλεόνασμα».
Αναλάβατε, ξεχάσατε τα περί ματωμένου πλεονάσματος, υπερφορολογήσατε και τα πλακάκια που πατάμε.
Δώσατε προεκλογικό επίδομα 800εκ. τα χρήματα που προορίζονταν για το κοινωνικό μέρισμα τέλος του έτους.
Δεν αφήσατε περίσσευμα ούτε για ροφήματα, όπως ομολόγησε ο κ. Τσακαλώτος, ώστε να δυσκολέψετε τη θέση της Νέας Κυβέρνησης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει, ότι αφού το μέρισμα δόθηκε από εσάς, στα μισά του έτους, δεν υπήρχε δυνατότητα δεύτερης διανομής. Όμως, λόγω βελτίωσης της οικονομίας από τη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εξοικονομήθηκαν πόροι ώστε να δοθούν σε οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. Και μας εγκαλείτε…
Ξεπεράσατε την υποκρισία και πουλάτε τρέλα…

Μετά την είσοδο της χώρας στην οικονομική κρίση, πριν από 10 και πλέον χρόνια, είναι το πρώτο νομοσχέδιο, που μειώνει τη φορολογία των επιχειρήσεων και ανακουφίζει τα φυσικά πρόσωπα από δυσβάστακτες φορολογικές υποχρεώσεις.
Τελικά πρέπει να διευκρινίσετε τη θέση σας κύριες και κύριοι Βουλευτές της Αντιπολίτευσης.
-Είστε κατά της ελάφρυνσης φόρων πολιτών και επιχειρήσεων;
- Είστε ενάντια σε κίνητρα για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων και κεφαλαίων, που θα καταστήσουν την Ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό;
-Αρνείστε μία φορολογική μεταρρύθμιση, με ξεκάθαρα αναπτυξιακή διάσταση, για την Ελλάδα του αύριο;
-Μήπως θέλετε δυσπραγία των επιχειρήσεων και εξαντλητική φορολόγηση των πολιτών;
-Μήπως τελικά είστε νοσταλγοί της οικονομικής κρίσης, που σας εξέθρεψε και απλά δεν μας το λέτε;
-Μήπως βλέπετε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να εξουδετερώνει μεθοδικά το τέρας της υπερφορόγησης που εκθρέψατε και αγχώνεστε;
Διότι δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά τον αρνητισμό σας. Αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο, είναι στον πυρήνα των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης.
Τηρούμε στο ακέραιο, όλα όσα υποσχεθήκαμε, στη φορολογική πολιτική.
Υπάρχει κι αυτό ξέρετε, σε σοβαρές και υπεύθυνέςΚυβερνήσεις. Να τηρούν δηλαδή αυτά που υπόσχονται και να τιμούν την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Για αυτό εξάλλου μας ψήφισε ο ελληνικός λαός, του οποίου τα συμφέροντα υποτίθεται, ότι και εσείς υπηρετείτε.
Εμείς…
Μειώνουμε τους φόρους, δημιουργούμε βιώσιμη ανάπτυξη, επιδιώκουμε την προσέλκυση επενδύσεων, την διαφάνεια στις συναλλαγές, τον περιορισμό της φοροδιαφυγής με την επέκταση των ηλεκτρονικών μέσων, την μείωση της γραφειοκρατίας της Φορολογικής Διοίκησης.
Εσείς…
Που επί της αρχής του νομοσχεδίου καταψηφίσατε, πού ακριβώς διαφωνείτε;
-Διαφωνείτε στη καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή 9% για φυσικά πρόσωπα, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, μισθωτούς και συνταξιούχους, από 22% που το είχατε;
-Διαφωνείτε με τον χαμηλό συντελεστή 10% για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα; Δηλαδή, να μην προχωρήσουμε στην ελάφρυνση των γεωργών και τον κτηνοτρόφων μας;
Να μην δώσουμε κίνητρα για ανάπτυξη και εκσυχρονισμού του πρωτογενή τομέα; Του τομέα της παραγωγής, του μόχθου, που απασχολεί περίπου 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας, την βάση της μεταποίησης και των εξαγωγών, που συνεισφέρει πολλά στην εθνική οικονομία, που κρατά ζωντανή την ύπαιθρο χώρα και που πάντα, λειτουργούσε καταλυτικά, στις δύσκολες οικονομικά εποχές για τη χώρα;
-Διαφωνείτε στη μείωση φορολογίας επιχειρήσεων, από το 28% στο 24%, ενισχύοντας μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις;
-Διαφωνείτε στην αύξηση του «αφορολόγητου» κατά 1.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο;
-Διαφωνείτε στην απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης όλων των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω;
-Μήπως διαφωνείτε στην μείωση του ΦΠΑ για τα βρεφικά είδη, για τα κράνη των μοτοσικλετιστών και τα παιδικά καθίσματα από το 24% που είναι σήμερα στο 13%;
Ακούστε κύριοι της Αντιπολίτευσης,
Τάσσεστε ενάντια σε αυτές τις φορολογικές ελαφρύνσεις, και δείχνετε σε ολόκληρη την κοινωνία το πραγματικό σας πρόσωπο. Βεβαίως και προς τους επενδύτες που σχεδόν τους μισείτε.... Μην κρυβόμαστε…
Είστε σαφώς, ενάντια και στα μέτρα που εισάγουμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας σε σημαντικούς κλάδους του ΑΕΠ της χώρας.Όπως για παράδειγμα η οικοδομή.
Αναστέλλουμε την επιβολή ΦΠΑ στις οικοδομές με άδεια από 1-1-2006 και εφεξής, όπως και για αντιπαροχή. Αναστέλλουμε την επιβολή φόρου υπεραξίας στη μεταβίβαση ακινήτων για τρία χρόνια. Εισάγουμε κίνητρα για δαπάνες ενεργειακής, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης κτιρίων.
Ήθελα να ήξερα συνάδελφοι της αντιπολίτευσης αδιαφορείτε πλήρως για τα δεκάδες επαγγέλματα της οικοδομής; Δεν ξέρετε ότι χτυπήθηκαν πρώτοι και αλύπητα από την κρίση;Όλα τα παραπάνω σας βρίσκουν απέναντι. Αλλιώς θα υπερψηφίζατε έστω επί της αρχής.
Κύριοι της Αντιπολίτευσης,
Δέσμευση μας ήταν και παραμένει, η ελληνική οικονομία να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της.
Να καθιερωθεί δυναμικά στο ευρωπαϊκό και διεθνές οικονομικό περιβάλλον.
Αυτή είναι η ουσία, για εμάς, για τη χώρα και όλους τους Έλληνες.
Αυτό προσπαθούμε και θα το πετύχουμε, ακόμα και χωρίς εσάς».

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.35
Δύση: 16.59
Σελήνη
17 ημερών
1823
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μονρόε προτείνει στο Αμερικανικό Κογκρέσσο την αποστολή αμερικανού πρεσβευτή στην Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».