Ειδήσεις

Ραντεβού με την εφορία: Τι πρέπει να πληρώσετε έως το τέλος Αυγούστου

Έξι συν μία φορολογικές υποχρεώσεις καλούνται να διευθετήσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου οι φορολογούμενοι για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με «ραβασάκια», πρόστιμα και μελλοντικά προβλήματα με την Εφορία.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης 31 Αυγούστου εκπνέουν οι προθεσμίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η πληρωμή της τέταρτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, η προθεσμία για τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος, οι εκκρεμότητες για τις ασφαλιστικές εισφορές, η εξόφληση του ΦΠΑ, για όσους δεν κατέβαλαν το σύνολο του φόρου, ενώ οι υπόχρεοι δεν θα πρέπει να ξεχάσουν την δήλωση μισθωτηρίων συμβολαίων και όσοι δικαιούνται εξαίρεση θα πρέπει να υποβάλουν την ένσταση για το Τέλος Επιτηδεύματος.

Ωστόσο, σημειώνεται πως παράταση των προθεσμιών των φορολογικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από πυρκαγιές αποφάσισαν το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και η ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα, παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής και αναστέλλεται η είσπραξη των βεβαιωμένων οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων με κύρια κατοικία ή έδρα ή επαγγελματική εγκατάσταση στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές για χρονικό διάστημα έξι μηνών.

Περισσότερα στο cnn.gr - εδώ



 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.29
Δύση: 19.21
Πανσέληνος
1821
Οι Τούρκοι κυριεύουν το Γαλάτσι της Μολδαβίας, πυρπολούν την πόλη και σφάζουν τους χριστιανούς κατοίκους.
Οι Ψαριανοί αρπάζουν από τον κόλπο του Αίνου 23 τουρκικά κανόνια και τα μεταφέρουν στα Ψαρά.
1824
Η σορός του λόρδου Βύρωνα μεταφέρεται στη Ζάκυνθο προς ταφή.
1829
Ο Τούρκος φρούραρχος παραδίδει με συνθήκη το φρούριο της Ναυπάκτου στον Αυγουστίνο Καποδίστρια.
1897
Οι Ελληνικές δυνάμεις που αμύνονται στην περιοχή Γριμπόβου Άρτας αναγκάζονται να συμπτυχθούν προς την Άρτα.
1919
Απόβαση του Ελληνικού Στρατού στην Σμύρνη.
1941
Αυτοκτονεί η Πηνελόπη Δέλτα, μην αντέχοντας να βλέπει τη γερμανική κατοχή.
1945
Δύναμη 220 Ιερολοχιτών απελευθερώνει το νησί της Ρόδου και προξενεί σοβαρές ζημιές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!