Ειδήσεις

Δημοσκόπηση Alco: Πάνω από 15 μονάδες η διαφορά της ΝΔ

Οι αναποφάσιστοι κρίνουν τη 2η θέση

Με σημαντικό προβάδισμα συνεχίζει να προπορεύεται το κυβερνών κόμμα εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της ALCO, τα στοιχεία της οποίας δημοσιοποιήθηκαν στο αποψινό (07/03) δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση κατέγραψε προβάδισμα 15,5 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ, ενώ την ίδια ώρα η μάχη για την δεύτερη θέση εντείνεται, καθώς το ΠΑΣΟΚ χάνει έδαφος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σταθεροποιείται και οριακά ανεβαίνει.
Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 27% (πτώση 1,2 μονάδων, είχε 28,2% στην προηγούμενη μέτρηση). Το ΠΑΣΟΚ είναι 15,5 μονάδες πίσω, χάνοντας 0,7%, και κινείται στο 11,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην τρίτη θέση, ανακάμπτοντας ωστόσο ελαφρά (10,5% από 10,2%). Το ΚΚΕ κινείται στο 8,9%, η Λύση στο 6,4%. Σημαντικό εύρημα ωστόσο είναι ότι αυξάνονται οι αναποφάσιστοι που από το 16%, ανεβαίνουν στο 17,8%.

Περισσότερα στο cnn.gr - εδώ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.29
Δύση: 19.21
Πανσέληνος
1821
Οι Τούρκοι κυριεύουν το Γαλάτσι της Μολδαβίας, πυρπολούν την πόλη και σφάζουν τους χριστιανούς κατοίκους.
Οι Ψαριανοί αρπάζουν από τον κόλπο του Αίνου 23 τουρκικά κανόνια και τα μεταφέρουν στα Ψαρά.
1824
Η σορός του λόρδου Βύρωνα μεταφέρεται στη Ζάκυνθο προς ταφή.
1829
Ο Τούρκος φρούραρχος παραδίδει με συνθήκη το φρούριο της Ναυπάκτου στον Αυγουστίνο Καποδίστρια.
1897
Οι Ελληνικές δυνάμεις που αμύνονται στην περιοχή Γριμπόβου Άρτας αναγκάζονται να συμπτυχθούν προς την Άρτα.
1919
Απόβαση του Ελληνικού Στρατού στην Σμύρνη.
1941
Αυτοκτονεί η Πηνελόπη Δέλτα, μην αντέχοντας να βλέπει τη γερμανική κατοχή.
1945
Δύναμη 220 Ιερολοχιτών απελευθερώνει το νησί της Ρόδου και προξενεί σοβαρές ζημιές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!