Ειδήσεις

Meteo: Περισσότεροι από 31.000 κεραυνοί τη Δευτέρα

altΒροχές και καταιγίδες με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνοί) εκδηλώθηκαν σε τμήματα της χώρας τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 7 το απόγευμα, καταγράφηκε στους Παξούς και ήταν ίσο με 45 χιλιοστά.

Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τη συγκεκριμένη ώρα.

Ο Ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος τρίτης γενιάς MTG-I1 φέρει όργανο καταγραφής των ηλεκτρικών εκκενώσεων (κεραυνοί και αστραπές) σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

Στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών λαμβάνουμε, επεξεργαζόμαστε και οπτικοποιούμε τα δεδομένα αυτά με στόχο την πληρέστερη παρακολούθηση των καιρικών φαινομένων. Στην σχετική εικόνα παρουσιάζονται οι ηλεκτρικές εκκενώσεις που καταγράφηκαν από την αρχή του εικοσιτετράωρου έως περίπου τις 18:40 περίπου. Όπως προκύπτει από αυτή, καταγράφηκαν 31.828 εκκενώσεις, 3.906 εκ των οποίων πάνω από την ξηρά και 27.922 πάνω από τη θάλασσα.

Πηγή aftodioikisi.gr

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.29
Δύση: 19.21
Πανσέληνος
1821
Οι Τούρκοι κυριεύουν το Γαλάτσι της Μολδαβίας, πυρπολούν την πόλη και σφάζουν τους χριστιανούς κατοίκους.
Οι Ψαριανοί αρπάζουν από τον κόλπο του Αίνου 23 τουρκικά κανόνια και τα μεταφέρουν στα Ψαρά.
1824
Η σορός του λόρδου Βύρωνα μεταφέρεται στη Ζάκυνθο προς ταφή.
1829
Ο Τούρκος φρούραρχος παραδίδει με συνθήκη το φρούριο της Ναυπάκτου στον Αυγουστίνο Καποδίστρια.
1897
Οι Ελληνικές δυνάμεις που αμύνονται στην περιοχή Γριμπόβου Άρτας αναγκάζονται να συμπτυχθούν προς την Άρτα.
1919
Απόβαση του Ελληνικού Στρατού στην Σμύρνη.
1941
Αυτοκτονεί η Πηνελόπη Δέλτα, μην αντέχοντας να βλέπει τη γερμανική κατοχή.
1945
Δύναμη 220 Ιερολοχιτών απελευθερώνει το νησί της Ρόδου και προξενεί σοβαρές ζημιές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!