Ηλεκτρικό ρεύμα: Γράφει ιστορικό ρεκόρ η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας

altΣτα ύψη ανεβαίνει η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο ελληνικό χρηματιστήριο, σε συνέχεια των ανατιμήσεων - ρεκόρ στην τιμή του φυσικού αερίου.
Ειδικότερα, η τιμή στην προημερήσια αγορά διαμορφώνεται στα 426,9 ευρώ ανά μεγαβατώρα με τη μέγιστη τιμή να φθάνει στα 600,07 ευρώ και την ελάχιστη στα 210,09 ευρώ.

Η ζήτηση αύριο καλύπτεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό κατά κύριο λόγο από τις μονάδες φυσικού αερίου (48,8%) ενώ σημαντική είναι και η συμμετοχή των λιγνιτικών μονάδων (18,8%). Στο 22% είναι η συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών και μόλις 2,8% οι εισαγωγές.

Στα 340 ευρώ ανά μεγαβατώρα έφθασε νωρίτερα σήμερα στο χρηματιστήριο της Ολλανδίας η τιμή του φυσικού αερίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "ethnos.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.52
Δύση: 19.05
Νέα Σελήνη
1772
Αποκεφαλίζεται στην Σμύρνη ο νεομάρτυρας Μιχαήλ.
1818
Σφαγή στην Αδριανούπολη από τους Τούρκους του νεομάρτυρα Χριστοφόρου.
1821
Ο Αρχιεπίσκοπος Ύδρας Γεράσιμος υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως.
1827
Η τουρκική φρουρά στον Πειραιά παραδίδεται με συνθήκη στον Γεώργιο Καραϊσκάκη.
1905
Ανταρτικό σώμα στο χωριό Δροσοπηγή της περιοχής Μορίχοβο περικυκλώνεται και δέχεται επίθεση του τουρκικού στρατού.
1956
Ο στρατάρχης Χάρντινγκ εξαπολύει στην Κύπρο άγρια εκστρατεία εναντίον της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!