Ρεύμα: Οι αλλαγές στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας από τις 17 Ιανουαρίου

Σημαντικές είναι οι αλλαγές στον χώρο των τιμολογίων ενέργειας το 2025, με τα νέα δεδομένα να τίθενται σε εφαρμογή ήδη από τον πρώτο μήνα, όπως τη διάρκεια των «μπλε» συμβολαίων.
Συγκεκριμένα, από τις 17 Ιανουαρίου τα «μπλε» τιμολόγια σταθερής τιμής θα έχουν συγκεκριμένη διάρκεια 12 μηνών, και τα νέα εκάμηνα ή οχτάμηνα τιμολόγια θα έχουν πλέον «πορτοκαλί» χρώμα.
Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως η αλλαγή αυτή δεν επηρεάζει όσους έχουν ήδη μπλε τιμολόγιο με διάρκεια μικρότερη από 12 μήνες, καθώς θα παραμείνουν σε αυτό μέχρι τη λήξη της σύμβασης.
 
Έρχονται και τα διζωνικά
Στη συνέχεια, από 1η Φεβρουαρίου ενεργοποιούνται τα διζωνικά τιμολόγια σε αντικατάσταση των νυχτερινών τιμολογίων.
 
Υπενθυμίζεται πως το διζωνικό τιμολόγιο αποτελείται από τη μεσημβρινή ζώνη και από τη νυχτερινή ζώνη και το ωράριο τους είναι διαφορετικό τον χειμώνα από το καλοκαίρι.
 
Η πρώτη φάση αφορά στους χρήστες που διαθέτουν κατάλληλο μετρητή και ενεργό διζωνικό (νυκτερινό) τιμολόγιο, με μετρητή που έχει δυνατότητα καταγραφής σε δύο ζώνες ή νέο έξυπνο μετρητή.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως, το διζωνικό τιμολόγιο προβλέπει φθηνότερο ρεύμα τις εξής ώρες ανά περίοδο:
 
Χειμώνας (Νοέμβριος – Μάρτιος):
Μεσημβρινή ζώνη: 12:00 – 15:00
Νυχτερινή ζώνη: 02:00 – 05:00
 
Καλοκαίρι (Απρίλιος – Οκτώβριος):
Μεσημβρινή ζώνη: 11:00 – 15:00
Νυχτερινή ζώνη: 02:00 – 04:00
 
Πηγή cnn.gr

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.52
Δύση: 19.05
Νέα Σελήνη
1772
Αποκεφαλίζεται στην Σμύρνη ο νεομάρτυρας Μιχαήλ.
1818
Σφαγή στην Αδριανούπολη από τους Τούρκους του νεομάρτυρα Χριστοφόρου.
1821
Ο Αρχιεπίσκοπος Ύδρας Γεράσιμος υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως.
1827
Η τουρκική φρουρά στον Πειραιά παραδίδεται με συνθήκη στον Γεώργιο Καραϊσκάκη.
1905
Ανταρτικό σώμα στο χωριό Δροσοπηγή της περιοχής Μορίχοβο περικυκλώνεται και δέχεται επίθεση του τουρκικού στρατού.
1956
Ο στρατάρχης Χάρντινγκ εξαπολύει στην Κύπρο άγρια εκστρατεία εναντίον της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!