altΟ αγώνας των επαγγελματιών και εμπόρων της Καρδίτσας για την προστασία του εισοδήματος είναι κοινός με αυτόν των αγροτών.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας, εκφράζει την συμπαράσταση και την στήριξή της στο δίκαιο αγώνα των εμποροβιοτεχνών της περιοχή μας.

Περισσότερα...

altΣε κλοιό σφοδρής κακοκαιρίας βρίσκεται για ακόμη μία φορά η Αττική, καθώς από το πρωί της Κυριακής σημειώνεται ισχυρός παγετός, ενώ χιονίζει σε πολλές περιοχές των βορείων προαστίων της Αθήνας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένες περιοχές, όπως το Χαλάνδρι, το Ψυχικό, η Αγία Παρασκευή και το Γαλάτσι καταγράφηκε και χιονόστρωση σε αυτοκίνητα και δέντρα.

Περισσότερα...

altΣτην εξειδικευμένη Έκθεση για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος VERDE.TEC, παραβρέθηκε το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο του "Verde.tec Forum", μαζί με τον Πρόεδρο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, Δήμαρχο Δωρίδας, Γιώργο Καπεντζώνη, τον Πρόεδρο του Δικτύου Δήμων με Ποτάμια, Δήμαρχο Λεβαδέων, Γιάννη Ταγκαλέγκα και το Δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Σέγκο ως εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ, συμμετείχε ως ομιλητής στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με θέμα «Τρία Δίκτυα Δήμων ενώνουν τις δυνάμεις τους για την κλιματική αλλαγή.

Περισσότερα...

altΟ ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 19.705 κρούσματα σήμερα, Σάββατο 19 Μαρτίου, καθώς και 46 θανάτους το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση για τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Επίσης, στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 349 διασωληνωμένοι ασθενείς με covid.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Περισσότερα...

altΤα συνολικά αποτελέσματα στην Θεσσαλία

Δελτίο ενημέρωσης θετικών κρουσμάτων covid-19 στην μαζική δειγματοληψία με έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στη Θεσσαλία

-Στην Π.Ε. Καρδίτσας:

Περισσότερα...

altΣτο πλαίσιο της 1ης κινητικότητας του προγράμματος Erasmus+/ Δράση ΚΑ2με κωδικό 2019-1-TR01-KA229-077571_4 και τίτλο «Our Common Cultural Heritage; Mediterranean Type Nutrition» οι καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, Ντούρας Κωνσταντίνος, Ζερβουδάκη Αναστασία, Σιαφάκα Ελένη και έξι μαθητές ταξίδεψαν από την Καρδίτσα στην πόλη Δίδυμα(Didim) της Τουρκίας, επαρχία Αϊδινίου, από 27/2/2022 έως 5/3/2022. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν η Ελλάδα, η Τουρκία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Περισσότερα...

altΑπό τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, μετά από απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης των σηράγγων Τ1 & Τ2 του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. και συντήρησης της γραμμής που τροφοδοτεί παρακείμενο υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ

Περισσότερα...

altΆστατος θα παραμείνει ο καιρός και σήμερα, Σάββατο 19 Μαρτίου, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους.
Πιο αναλυτικά, ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στην ανατολική χώρα και κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.

Περισσότερα...

altΤο πρωί του Σαββάτου 19 Μαρτίου στις 11.00 π.μ. ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης συναντιέται με τους εκπαιδευτικούς και τους θεατρόφιλους της Καρδίτσας στο Θέατρο «Όψεις» σε μια συζήτηση για την ενασχόληση με το θέατρο και την υποκριτική τέχνη.
Η επιμορφωτική συνάντηση είναι μέρος των παράλληλων εκδηλώσεων του 37ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Καρδίτσας και πραγματοποιείται ενόψει του τιμητικού αφιερώματος στον δημοφιλή ηθοποιό και δεινό αφηγητή, που θα ακολουθήσει το ίδιο βράδυ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο.

Περισσότερα...

altΤα συνολικά αποτελέσματα στην Θεσσαλία

Δελτίο ενημέρωσης θετικών κρουσμάτων covid-19 στην μαζική δειγματοληψία με έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στη Θεσσαλία

-Στην Π.Ε. Καρδίτσας:

Περισσότερα...

altΟ ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 23.621 κρούσματα σήμερα, Παρασκευή 18 Μαρτίου, καθώς και 55 θανάτους το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση για τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Επίσης, στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 354 διασωληνωμένοι ασθενείς με covid.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Περισσότερα...

altΤο Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, και ώρες 17:30-19:30 στο χώρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καρδίτσας, το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ Θεσσαλίας με πρωτοβουλία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καρδίτσας και σε συνεργασία με το Διαπολιτισμικό Κέντρο "Σταυροδρόμι"

Περισσότερα...

altΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 37ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες στον ελληνικό χώρο, ο Νίκος Τουλιάτος και  ο Γιάννης Ζουγανέλης, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 16/3 και την Πέμπτη 17/3 αντίστοιχα το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας.

Περισσότερα...

altΝέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από σήμερα, Παρασκευή 18 Μαρτίου, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση.
Πιο αναλυτικά, μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους.

Περισσότερα...

altΕπίσκεψη πραγματοποίησε την Τρίτη14/03/22 ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας στο Kέ-ντρο Yγείας Μουζακίου με τον Πρόεδρο κ. Τέλη Σπάνια και την Αντιπρόεδρο κ. Νανά Παπανικολάου στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης για θέματα που αφορούν στα μέλη, τις δομές υγείας του νομού και στην προκείμενη περίπτωση για να διαπιστωθεί από κοντά η κατάσταση του προσωρινού Κ.Υ. Μουζακίου και να υπάρξει ενημέρωση για τις διαδικασίες ανέγερσης του νέου Κέντρου Υγείας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.00
Δύση: 20.01
Σελήνη
12 ημερών
1638
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κύριλλος Λούκαρης αποκεφαλίζεται με διαταγή του σουλτάνου Μουράτ Δ΄.
1821
Οι Τούρκοι σφάζουν μοναχούς της Μονής Τομπλού και Έλληνες χωρικούς στη Σητεία.
1822
Ο Κυριακούλης Μαυρομιχάλης και ο Ιωάννης Ραζηκότσικας αποβιβάζονται στις Ηπειρωτικές ακτές.
1906
Θάνατος στην Δράμα του Μακεδονομάχου Ηλ. Γεωργίου από το Μοναστήρι.
1913
Απελευθέρωση του Σιδηροκάστρου και αποχώρηση των βουλγαρικών στρατευμάτων.
1914
Οι Βορειοηπειρώτες απελευθερώνουν τη Νικολίτση.
1921
Έναρξη επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας από το σύνολο της Στρατιάς Μικράς Ασίας.
1946
Αποφασίζεται στο Παρίσι η ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!