Έρχεται νέο «Εξοικονομώ» με επιδοτήσεις έως 80% - Μέσω λογαριασμών ρεύματος η συμμετοχή

Τα επιλέξιμα νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση που μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το 80% για παρεμβάσεις.
Ένα νέο, εκτεταμένο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών προετοιμάζει η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα, έχοντας ήδη καταθέσει τις σχετικές προτάσεις προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και τη στήριξη των νοικοκυριών απέναντι στο αυξημένο κόστος διαβίωσης.
Στο πλαίσιο του Κοινωνικού Κλιματικού Ταμείου ύψους 5,3 δισ. ευρώ, προβλέπεται η υλοποίηση ενός νέου, ανασχεδιασμένου προγράμματος «Εξοικονομώ», το οποίο θα διαθέτει συνολικούς πόρους 1,19 δισ. ευρώ για την επιδότηση παρεμβάσεων σε 62.000 κατοικίες σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, επιπλέον 0,93 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν στην αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης και θερμοσίφωνα, ενώ άλλα 0,39 δισ. ευρώ θα διατεθούν για ενεργειακές αναβαθμίσεις σε κτίρια όπου στεγάζονται μικρές επιχειρήσεις.
 
Τα επιλέξιμα νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση που μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το 80% για παρεμβάσεις όπως θερμοπροσόψεις, μονώσεις, συστήματα σκίασης και αντικατάσταση κουφωμάτων. Σημαντική καινοτομία του νέου προγράμματος αποτελεί η δυνατότητα κάλυψης της ιδιωτικής συμμετοχής με σταδιακές καταβολές μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, σε συνεργασία με τον πάροχο. Για παράδειγμα, για παρεμβάσεις συνολικού κόστους 24.800 ευρώ, η επιδότηση μπορεί να φτάσει τα 19.800 ευρώ, με τον ωφελούμενο να καταβάλλει 5.000 ευρώ σε δόσεις αντί για εφάπαξ πληρωμή.
 
Περισσότερα στην dnews.gr
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 19.54
Τελευταίο Τέταρτο
1821
Ο Δημήτριος Υψηλάντης φτάνει από την Τεργέστη στην Ύδρα.
Μικρό Ελληνικό Σώμα, υπό τον Γ. Καραϊσκάκη, νικά 3.000 Τούρκους στο Κομπότι Άρτας.
1827
Στο δημόσιο ταμείο δεν υπάρχουν χρήματα και οι στρατιώτες απειλούν το Ναύπλιο με αρπαγές.
1914
Παρά τη συνθήκη ανακωχής, οι Αλβανοί επιτίθενται εναντίον των Βορειοηπειρωτών.
1917
Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν τα Ιωάννινα.
1919
Αρχίζει η μεταφορά του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Μεσημβρινής Ρωσίας στο Γαλάζιο Ρουμανίας.
1921
Η Χειμάρρα ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Αλβανία.
1955
Οι Τούρκοι σφάζουν τους Κ. Γεωργίου και Κυρ. Κατώλη στη Λάρνακα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!