Ειδήσεις

Σε απεργιακό κλοιό την Τετάρτη η χώρα: Κατεβάζει ρολά το δημόσιο

Σε 24ωρο απεργιακό κλοιό αύριο Τετάρτη, η χώρα με το δημόσιο να «κατεβάζει ρολά» λόγω της κινητοποίησης που έχει προκηρύξει στον δημόσιο τομέα η ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν  και συγκέντρωση  στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:30 π.μ., με αιτήματα και αντιδράσεις για το νέο πειθαρχικό δίκαιο, τη μονιμότητα και τις συνταγματικές αλλαγές.
Την ίδια στιγμή η συμμετοχή των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μετακίνησης, παραμένει αδιευκρίνιστη αφού μέχρι τώρα τα αρμόδια σωματεία δεν έχουν ξεκαθαρίσει ούτε έχουν ανακοινώσει αν θα προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας ή σε πλήρη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση.
Πάντως από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωση της διευκρινίζει ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) δεν εντάσσονται στο δημόσιο τομέα. «Οι εργαζόμενοι σε αυτά δεν καλύπτονται συνδικαλιστικά από την ΑΔΕΔΥ και επομένως η αυριανή απεργιακή μας δεν θα επηρεάσει την "κανονική" τους λειτουργία», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ
«Αύριο, Τετάρτη 13 Μαΐου 2026, είναι η Πανελλαδική, πανδημοσιουπαλληλική απεργία, με συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 10.30 πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, αλλά και σε όλες τις πόλεις της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι απεργούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, με κάθε σχέση εργασίας, ότι «κλείνουν» οι δημόσιες υπηρεσίες.
»Με αφορμή αναρτήσεις «ειδήσεων» διαφόρων Μέσων Ενημέρωσης, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά συνεχώς αναπαράγονται, διευκρινίζουμε ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) δεν εντάσσονται στο δημόσιο τομέα, οι εργαζόμενοι σε αυτά δεν καλύπτονται συνδικαλιστικά από την ΑΔΕΔΥ και επομένως η αυριανή απεργιακή μας δεν θα επηρεάσει την "κανονική" τους λειτουργία», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.
 
Περισσότερα στο cnn.gr
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 19.54
Τελευταίο Τέταρτο
1821
Ο Δημήτριος Υψηλάντης φτάνει από την Τεργέστη στην Ύδρα.
Μικρό Ελληνικό Σώμα, υπό τον Γ. Καραϊσκάκη, νικά 3.000 Τούρκους στο Κομπότι Άρτας.
1827
Στο δημόσιο ταμείο δεν υπάρχουν χρήματα και οι στρατιώτες απειλούν το Ναύπλιο με αρπαγές.
1914
Παρά τη συνθήκη ανακωχής, οι Αλβανοί επιτίθενται εναντίον των Βορειοηπειρωτών.
1917
Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν τα Ιωάννινα.
1919
Αρχίζει η μεταφορά του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Μεσημβρινής Ρωσίας στο Γαλάζιο Ρουμανίας.
1921
Η Χειμάρρα ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Αλβανία.
1955
Οι Τούρκοι σφάζουν τους Κ. Γεωργίου και Κυρ. Κατώλη στη Λάρνακα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!