Οι αισθητικές επεμβάσεις του καλοκαιριού και οι “περιορισμοί”

Στο πρόσφατο παρελθόν όλες οι αισθητικές επεμβάσεις, για διάφορους λόγους, σταματούσαν στις αρχές Ιουλίου. Οι λόγοι που συνέβαινε αυτό το γεγονός ήταν λιγότερο ιατρικοί και περισσότερο κοινωνικοί, ή για να ακριβολογούμε, κοινωνικοοικονομικοί. Οι περιορισμοί έμπαιναν τόσο από το γιατρό, όσο και από τον ασθενή. Η επιθυμία για τα καλοκαιρινά μπάνια, τις καλοκαιρινές διακοπές, η παύση των σχολικών υποχρεώσεων για τα παιδιά που τα έθετε πια στην επιτήρηση των γονιών, η εξοικονόμηση χρημάτων για μικρές ή μεγάλες αποδράσεις στα καλοκαιρινά θέρετρα, η αποκάλυψη, λόγω της καλοκαιρινής ένδυσης, σημείων που θα πρόδιδαν την επέμβαση, κ.α.
Σήμερα, το κλίμα για τις αισθητικές επεμβάσεις και παρεμβάσεις έχει τροποποιηθεί. Μεγάλο μέρος αυτών, επιτρέπεται να γίνονται και μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς να θυσιάζει ο ενδιαφερόμενος τις διακοπές του και το κυριότερο απ’ όλα, όλες τις οικονομίες του.
Κάθε επέμβαση βέβαια, μικρή ή μεγάλη, αλλά και κάθε αισθητική παρεμβατική μέθοδος απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα προσοχής – αποθεραπείας. Αυτή η περίοδος, είναι διαφορετική για τον κάθε ασθενή και για την κάθε επέμβαση. Στις μέρες μας αυτός ο χρόνος έχει δραματικά μειωθεί, λόγω των μεθόδων που έχουν εκσυγχρονιστεί, αλλά και των τεχνολογικών μέσων που μας παρέχουν καλύτερη επόπτευση και χειρισμό του ασθενή μας.

Από τις απλές παρεμβατικές μεθόδους που θα μπορούσαμε κάλλιστα να χρησιμοποιήσουμε και το καλοκαίρι ώστε να βελτιώσουμε θεαματικά, και με ελάχιστες δεσμεύσεις τους ενδιαφερόμενους είναι:
• Η θεραπεία με botox των ρυτίδων έκφρασης, με περιορισμό, δύο 24ωρα μόνο, την αποφυγή της ηλιοθεραπείας.
• Η διόρθωση των ρυτίδων στις ρινοπαρειακές (ρυτίδες πλαγίως του στόματος) με υαλουρονικό οξύ, καθώς και η διόρθωση του όγκου των χειλέων, με μηδενικό χρονικό περιορισμό για την ηλιοθεραπεία και τη θάλασσα.
• Το Laser ιατρικής αποτρίχωσης με συσκευή Αλεξανδρίτη (μόνο για τις περιοχές που δεν εκτίθενται στον ήλιο και δεν είναι μαυρισμένες -μπικίνι, μασχάλες-)
Για τις δε επεμβατικές μεθόδους:
• Βλεφαροπλαστική (περιορισμός επτά ημερών από τη θάλασσα και την ηλιοθεραπεία).
• Λιποαναρρόφηση (ίδιος χρονικός περιορισμός, εφόσον ο ασθενής είναι εξοικειωμένος με τις πιθανές εκχυμώσεις που πιθανόν να είναι εμφανείς ακόμα).
• Αυξητική μαστών (με χρονικό περιορισμό από την παραλία για 15-20 ημέρες) όχι τόσο για τη θάλασσα ή την ηλιοφάνεια, όσο για πιθανούς μικροτραυματισμούς και υπερβολές στην καλοκαιρινή θαλάσσια δραστηριότητα.
• Ανόρθωση μηρών (με χρονικό περιορισμό από την παραλία για 20-25 ημέρες).
• Πλαστική Βραχιόνων (με χρονικό περιορισμό από την παραλία για 15-20 ημέρες).
• Ωτοπλαστική (με χρονικό περιορισμό από την παραλία για 15-20 ημέρες).
Μην ξεχνάμε ότι μεγάλο μέρος των ενδιαφερόμενων για μία τέτοια επέμβαση, προτιμούν τους καλοκαιρινούς μήνες, εφόσον είναι και οι μοναδικοί που απέχουν από την εργασία τους (εκπαιδευτικοί και ασχολούμενοι με την εκπαίδευση κλπ), και καταφεύγουν στον Πλαστικό Χειρουργό τους συγκεκριμένους μήνες για να προσφέρουν στον εαυτό τους την επέμβαση των ονείρων τους.

Πηγή “iator.gr”
Γράφει ο Χρυσόστομος Χρυσοστομίδης
Πλαστικός

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"