Τι κάνουν οι ψυχολόγοι όταν έχουν άγχος;

altΟι συμβουλές που οι ίδιοι οι ψυχολόγοι όχι μόνο προτείνουν αλλά και ακολουθούν όταν αισθάνονται το άγχος να ανεβαίνει επικίνδυνα..

Κάθε άνθρωπος μπορεί να αισθανθεί άγχος και πίεση, ειδικά όταν η καθημερινότητα είναι γεμάτη από υποχρεώσεις και δεσμεύσεις.

Ακόμα και οι ψυχολόγοι, στους οποίους συχνά στρεφόμαστε για συμβουλές και χρήσιμες στρατηγικές, προκειμένου να καταφέρουμε να μειώσουμε ή τουλάχιστον να διαχειριστούμε την ανησυχία μας.

Πώς διαχειρίζονται οι ψυχολόγοι το άγχος;
Είτε όταν το άγχος είναι περιστασιακό είτε όταν αποτελεί μέρος μιας διαταραχής, οι ψυχολόγοι γνωρίζουν ότι εάν δεν είναι σε θέση να το διαχειριστούν, τότε δεν θα μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά τους θεραπευόμενους ώστε να αντιμετωπίσουν το καθημερινό στρες.
«Η ικανότητα του ασκούμενου να αποδίδει καλά και να παρέχει υπηρεσίες σε έναν θεραπευόμενο απαιτεί πραγματικά ότι το ίδιο το άτομο διαχειρίζεται τη δική του ψυχική κατάσταση» εξηγεί Todd Farchione, αναπληρωτής καθηγητής στο Boston University Center for Anxiety & Related Disorders.

Αποδέχονται ότι το άγχος είναι φυσιολογικό
Όταν ανησυχείτε ήδη για κάτι, θα ήταν καλό να μην προσπαθήσετε να το «κρύψετε» ή να το προσπεράσετε, καθώς αυτό δεν θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα, επισημαίνουν οι ειδικοί. Αντ’αυτού δοκιμάστε να αποδεχθείτε την ανησυχία σας, επισημαίνοντας στον εαυτό σας ότι αποτελεί μία φυσιολογική φάση, την οποία μπορείτε να διαχειριστείτε.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "vita.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.22
Δύση: 19.28
Σελήνη
26 ημερών
1808
Οι Τουρκαλβανοί νικούν τους Έλληνες επαναστάτες στην Καλαμπάκα.
1821
Υψώνεται η Σημαία της Επαναστάσεως στο Καρλόβασι Σάμου.
Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος οχυρώνεται στο χάνι της Γραβιάς και αναχαιτίζει την προέλαση της στρατιάς του Ομέρ Βρυώνη.
1907
Φονεύεται ο Μακεδονομάχος Ανθλγός Παπαδάς Ζαχαρίας (καπετάν Φούφας) στο Παλαιοχώρι (Φούφα) Κοζάνης.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τη Μήλο και οι Ιταλοί τη Σάμο.
1945
Παραδίδεται η γερμανική φρουρά της Ρόδου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.