Πώς θα αυξήσετε την ευλυγισία σας;

altΠοιες είναι οι καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να αυξήσετε εύκολα την ευλυγισία σας;
Η ευλυγισία αποτελεί το εύρος της κίνησης σε μια άρθρωση ή ομάδα αρθρώσεων ή την ικανότητα της αποτελεσματικής κίνησης μέσω του πλήρους εύρους κίνησης, σύμφωνα με τους ειδικούς στο τομέα της φυσικής κατάστασης.

Η ευλυγισία είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μπορεί να σας βοηθήσει να μετακινείστε πιο εύκολα καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας.

Τρία είδη stretching για ευλυγισία
Το τέντωμα (stretching) βελτιώνει την ευλυγισία σας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να περνάτε ώρες κάνοντας stretching. Μπορείτε να ακολουθήσετε ένα σύντομο οδηγό, με απλές ασκήσεις, ξεκινώντας πάντα από την προθέρμανση, που είναι απαραίτητη για να προετοιμάσετε σωστά το σώμα σας.
Η προθέρμανση θα σας βοηθήσει παράλληλα να αυξήσετε την θερμοκρασία του πυρήνα σας και στην συνέχεια μπορείτε να προχωρήσετε σε μια σειρά ασκήσεων τεντώματος, επιμηκύνοντας τα πόδια σας, τους γοφούς, τον κορμό σας και τελικά το κεφάλι και το λαιμό σας.
Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι τεντώματος για βελτίωση της ευλυγισίας και αυτοί περιλαμβάνουν:
Στατικό τέντωμα: Καθίστε σε μια στάση, καθώς τεντώνετε ένα συγκεκριμένο μυ και μείνετε εκεί για περίπου 15-60 δεύτερα για να τεντώσετε τον μυ. Είναι καλό να αναπνέετε καθ’όλη την διάρκεια του τεντώματος του μυ.
Δυναμικό τέντωμα: Καθίστε σε μια στάση, καθώς τεντώνετε ένα συγκεκριμένο μυ στόχο. Το δυναμικό τέντωμα περιλαμβάνει την κίνηση του πλήρους εύρους κίνησης μιας άρθρωσης είτε αργά είτε γρήγορα για να μιμηθείτε μια λειτουργική κίνηση.
Ενεργό μεμονωμένο τέντωμα: Μετακινήστε την άρθρωσή σας στο πλήρες εύρος της κίνησης, κρατώντας τεντωμένο μόνο το τελικό σημείο της κίνησης για μερικά δεύτερα και έπειτα επιστρέψτε στο σημείο εκκίνησης και επαναλάβετε.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "vita.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.22
Δύση: 19.28
Σελήνη
26 ημερών
1808
Οι Τουρκαλβανοί νικούν τους Έλληνες επαναστάτες στην Καλαμπάκα.
1821
Υψώνεται η Σημαία της Επαναστάσεως στο Καρλόβασι Σάμου.
Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος οχυρώνεται στο χάνι της Γραβιάς και αναχαιτίζει την προέλαση της στρατιάς του Ομέρ Βρυώνη.
1907
Φονεύεται ο Μακεδονομάχος Ανθλγός Παπαδάς Ζαχαρίας (καπετάν Φούφας) στο Παλαιοχώρι (Φούφα) Κοζάνης.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τη Μήλο και οι Ιταλοί τη Σάμο.
1945
Παραδίδεται η γερμανική φρουρά της Ρόδου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.