Πώς η κλασική μουσική επιδρά στο έμβρυο;

altΟι μέλλουσες μανούλες κάνουν πάντα ότι καλύτερο για την ανάπτυξη του μωρού τους και η μουσική έχει αποδειχθεί ένας πολύ καλός τους σύμμαχος.
Εδώ και δεκαετίες οι επιστήμονες έχουν καταλήξει ότι η μουσική είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για το έμβρυο. Τα μωράκια έχουν την ικανότητα να χαλαρώνουν με την μουσική αλλά και να αναπτύσσουν πιο γρήγορα συγκεκριμένες δεξιότητες.

Από πότε το έμβρυο μπορεί να ακούσει;
Ένα έμβρυο ολοκληρώνει το ακουστικό του σύστημα μέσα στις πρώτες 20 εβδομάδες της κύησης. Τα ακουστικά τμήματα του εγκεφάλου, ωστόσο, γίνονται λειτουργικά περίπου στις 25 εβδομάδες και συνεχίζουν να αναπτύσσονται ακόμα και μέχρι το πρώτο εξάμηνο της ζωή του μωρού.
Το έμβρυο μέσα από την ακοή έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον έξω από την μήτρα. Οι ήχοι από την καρδιά της μητέρας, αλλά και η αναπνοή και η φωνή της είναι οι πρώτοι που αντιλαμβάνεται το μωρό και του είναι γνώριμοι και μετά την γέννησή του.
Ιδιαίτερα ο ήχος της μητρικής καρδιάς που κυριαρχεί στο έμβρυο αποτυπώνεται τόσο έντονα στον εγκέφαλο του που τον αναγνωρίζει ακόμα και αν τον ακούσει ηχογραφημένο μετά από μήνες.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "imommy.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.22
Δύση: 19.28
Σελήνη
26 ημερών
1808
Οι Τουρκαλβανοί νικούν τους Έλληνες επαναστάτες στην Καλαμπάκα.
1821
Υψώνεται η Σημαία της Επαναστάσεως στο Καρλόβασι Σάμου.
Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος οχυρώνεται στο χάνι της Γραβιάς και αναχαιτίζει την προέλαση της στρατιάς του Ομέρ Βρυώνη.
1907
Φονεύεται ο Μακεδονομάχος Ανθλγός Παπαδάς Ζαχαρίας (καπετάν Φούφας) στο Παλαιοχώρι (Φούφα) Κοζάνης.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τη Μήλο και οι Ιταλοί τη Σάμο.
1945
Παραδίδεται η γερμανική φρουρά της Ρόδου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.