Οι νευρικές συνήθειες που βλάπτουν την υγεία σας

altΜπορεί να μην συνειδητοποιείτε καν ότι τις έχετε, αυτές όμως οι νευρικές συνήθειες βλάπτουν πραγματικά την υγεία σας, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Οι νευρικές συνήθειες είναι συχνά πιο ενοχλητικές για τους ανθρώπους γύρω σας από ό, τι για τον εαυτό σας, ωστόσο ορισμένοι τύποι μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά την υγεία σας, ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιείτε.

Νευρικές συνήθειες που.. βλάπτουν
Μερικές από τις πιο συνηθισμένες νευρικές συνήθειες, που μας βλάπτουν, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, περιλαμβάνουν:

«Τρώτε» τα νύχια σας;
Πολλοί είναι οι άνθρωποι που τείνουν σε περιόδους αυξημένου στρες να δαγκώνουν τα νύχια τους, αν ωστόσο μετατραπεί σε καθημερινή συνήθεια, τότε μπορεί να βλάψει τόσο τα νύχια σας, όσο και το δέρμα γύρω από αυτά, επισημαίνουν οι ειδικοί.
Τα μικρόβια από το στόμα μεταφέρονται στο δέρμα και το αντίστροφο. Τα βακτήρια κάτω από τα νύχια μπορούν επίσης να μεταφερθούν στο στόμα, προκαλώντας λοιμώξεις των ούλων και του λαιμού. Εάν θέλετε να αποτινάξετε αυτήν την συνήθεια, δοκιμάστε να τα βάψετε, καθώς έτσι θα αποθαρρύνεστε.

Πειράζετε τα μαλλιά σας;
Εάν έχετε την τάση να πειράζετε τα μαλλιά σας, γυρνώντας μια τούφα γύρω με τα δάχτυλά σας, ίσως θα θέλατε να το σκεφθείτε ξανά, μιας και.. αυτή η συνήθεια μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη στις ρίζες σας με την πάροδο του χρόνου.
Μάλιστα, σύμφωνα με δερματολόγους μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινές ή και μόνιμες περιοχές τριχόπτωσης αλλά και σε μόλυνση. Για αυτό όταν παρατηρείται ότι έχετε την τάση να τα πειράξετε, μπορείτε να δοκιμάσετε να απασχολήσετε τα χέρια σας με κάτι άλλο, όπως το να στριφογυρίσετε ένα μολύβι ή ένα στυλό.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "vita.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.22
Δύση: 19.28
Σελήνη
26 ημερών
1808
Οι Τουρκαλβανοί νικούν τους Έλληνες επαναστάτες στην Καλαμπάκα.
1821
Υψώνεται η Σημαία της Επαναστάσεως στο Καρλόβασι Σάμου.
Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος οχυρώνεται στο χάνι της Γραβιάς και αναχαιτίζει την προέλαση της στρατιάς του Ομέρ Βρυώνη.
1907
Φονεύεται ο Μακεδονομάχος Ανθλγός Παπαδάς Ζαχαρίας (καπετάν Φούφας) στο Παλαιοχώρι (Φούφα) Κοζάνης.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τη Μήλο και οι Ιταλοί τη Σάμο.
1945
Παραδίδεται η γερμανική φρουρά της Ρόδου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.