Οι 5 τρόποι με τους οποίους κάνεις body shaming στον εαυτό σου

altΤο body shaming αφορά την τάση των ανθρώπων να κριτικάρουν τους άλλους ή ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό με βάση αποκλειστικά και μόνο την εξωτερική τους εμφάνιση.
Στο παρελθόν το body shaming παρέμενε σε ένα μικρό κύκλο ανθρώπων και γινόταν υπό τη μορφή κουτσομπολιού. Τώρα γίνεται δημόσια, στους «τοίχους» του Facebook και στα σχόλια του Instagram και του Τwitter.

Το διαδίκτυο δίνει απλόχερα το βήμα στον οποιονδήποτε να εκθέσει και να προσβάλει κάποιον μπροστά σε κοινό.
Τα επικριτικά σχόλια για την εξωτερική εμφάνιση κάποιου, τις αναλογίες, το βάρος του, την ηλικία του, τις ρυτίδες του είναι παντού στα social media. Τα θύματα του body shaming νιώθοντας ντροπή και ανασφάλεια για το σώμα τους, αισθάνονται ανεπαρκή για τους άλλους και αυτό συμβάλλει στην χαμηλή αυτοεκτίμηση και στην κακή ψυχολογική κατάσταση.
Εδώ, στο Bovary.gr πολλές φορές έχουμε τονίσει σε άρθρα μας ότι η ομορφιά δεν έχει να κάνει ούτε με τα κιλά, ούτε με την ηλικία. Η αυτοπεποίθησή μας δεν πρέπει να εξαρτάται από τον αριθμό που δείχνει η ζυγαριά μας, ούτε από την ημερομηνία της γέννησής μας. Η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας και αξίζει να είμαστε με τον εαυτό μας πιο επιεικείς και να τον αγαπάμε με τις ατέλειές του.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "bovary.gr" (εδώ)
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.22
Δύση: 19.28
Σελήνη
26 ημερών
1808
Οι Τουρκαλβανοί νικούν τους Έλληνες επαναστάτες στην Καλαμπάκα.
1821
Υψώνεται η Σημαία της Επαναστάσεως στο Καρλόβασι Σάμου.
Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος οχυρώνεται στο χάνι της Γραβιάς και αναχαιτίζει την προέλαση της στρατιάς του Ομέρ Βρυώνη.
1907
Φονεύεται ο Μακεδονομάχος Ανθλγός Παπαδάς Ζαχαρίας (καπετάν Φούφας) στο Παλαιοχώρι (Φούφα) Κοζάνης.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τη Μήλο και οι Ιταλοί τη Σάμο.
1945
Παραδίδεται η γερμανική φρουρά της Ρόδου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.