Covid-free summer: Πώς θα είναι το πιο παράξενο καλοκαίρι της ζωής μας

altΑλήθεια πώς θα περάσουμε το φετινό καλοκαίρι; Επιθυμούμε όσο τίποτε άλλο ξεγνοιασιά και ανεμελιά, αλλά μήπως κινδυνεύουμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο όπου κυριαρχούν οι ριψοκίνδυνες συμπεριφορές και η ασυδοσία; Κάνουμε zoom στο πιο παράξενο, ίσως, καλοκαίρι της ζωής μας.Ενα καλοκαίρι ακόμα στη σκιά της πανδημίας. Δεύτερο καλοκαίρι που τα αποτυπώματα της καραντίνας θα είναι ακόμη πιο έντονα μέσα μας.
 
 Οι σκέψεις της περιόδου αυτής που στριφογυρίζουν και μουδιάζουν το κεφάλι μας, αφορούν φυσικά το πώς θα περάσουμε το φετινό καλοκαίρι, με τι συναισθήματα θα είναι διαποτισμένο, αλλά και πόσο διαφορετικό -ή μήπως όχι;- θα είναι από το περσινό.Η πανδημία έχει δοκιμάσει τις ψυχικές αντοχές όλων με τα δύσκολα συναισθήματα όπως ο θυμός, ο φόβος, η πίεση, η μοναξιά και η θλίψη να υπερισχύουν. Το καλοκαίρι που έρχεται, από την άλλη μεριά, είναι μια εποχή όπου κυριαρχεί η ανάλαφρη διάθεση, γι’ αυτό και τα παραπάνω «βαριά» συναισθήματα χάνουν αρκετή από την πίεση που ασκούν πάνω μας – αναμφίβολα βοηθά και ο καλός καιρός και οι διακοπές για να τα καταπολεμήσουμε ή έστω να τα αποδυναμώσουμε.Ιδανικά όλοι θα ήθελαν να απολαύσουν ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι. Οι συνέπειες όμως της πανδημίας είναι πολλές, κάτι που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Τι θα συμβεί άραγε με την επικείμενη χαλαρότητα των μέτρων για την οποία όλοι αδημονούμε;
Χωρίς μέτρο
Ο καθηγητής Κοινωνιολογίας του Γέιλ, Νίκος Χρηστάκης, υποστηρίζει σε μία θεωρία του, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, πως ο κόσμος μετά τη χαλάρωση των μέτρων, όπως άλλωστε μας έχει δείξει και η ίδια η ιστορία μετά από κάθε πανδημία, ξεχνάει το «παν μέτρον άριστον».
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.29
Δύση: 19.38
Σελήνη
27 ημερών
1624
Οι ενωμένες χριστιανικές δυνάμεις εξορμούν από το Ναύπλιο και ανακαταλαμβάνουν με ευκολία το Άργος.
1824
Ο Ελληνικός Στόλος καταναυμαχεί τον τουρκικό στο στενό της Μυκάλης μεταξύ Σάμου και Μικράς Ασίας.
1909
Η κυβέρνηση διαλύει την "Πανελλήνια Οργάνωση" για να δημιουργηθεί κλίμα ύφεσης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
1917
Πυρκαγιά η οποία προκλήθηκε από τα γαλλικά στρατεύματα καταστρέφει μεγάλο μέρος της Θεσσαλονίκης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.