Μους σοκολάτα σε δέκα λεπτά

altΜερικές κουταλιές μους σοκολάτας αρκούν για να σας πάνε στον Παράδεισο. Η συγκεκριμένη συνταγή με δροσιστικό τζίντζερ και λίγο τσίλι θα γίνει η αγαπημένη σας. γιατί αναβαθμίζει και τονίζει την απολαυστική γεύση της αγαπημένης σας σοκολάτας.

ΥΛΙΚΑ

200γρ μαύρη σοκολάτα
3 μεγάλα αυγά, ξεχωριστά
40γρ ζάχαρη άχνη
30γρ τζίντζερ, καθαρισμένο και ψιλο-τριμμένο
140ml σαντιγί
30γρ. κρυσταλωμένο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1/4κ.γ. φλοίδες τσίλι
¼ κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετήστε την σοκολάτα σε ένα πυράντοχο μπολ και προσθέστε 120ml βραστό νερό. Αφήστε την στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τα ασπράδια των αυγών και προσαρμόζοντας το χτυπητήρι στην βάση χτυπήστε τα μέχρι να δημιουργηθούν μαλακές κορυφές.
Η σοκολάτα θα πρέπει να έχει λιώσει στο βραστό νερό. Προσθέστε το τζίντζερ και ανακατέψτε μέχρι να πάρει το μίγμα μια λεία υφή.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "vita.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.09
Δύση: 18.38
Τελευταίο Τέταρτο
1811
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Νέα Έφεσο τον νεομάρτυρα Ιωάννη από την Κρήτη.
1821
Δύναμη Σουλιωτών αποκόπτει στην θέση Πέντε Πηγάδια (μεταξύ Ιωαννίνων- Άρτας) την εμπροσθοφυλακή του Μουσταφά Πασά.
1904
Ο Θεόδωρος Μόδης, εκ των κυρίων μελών της "Επιτροπής Αμύνης Μοναστηρίου", φονεύεται σε ενέδρα μέσα στην πόλη από κομιτατζήδες.
1918
Ο Ελληνικός Στρατός επιτίθεται κατά των Γερμανο-Βουλγάρων στο Μοναστήρι.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!