Ανακαλύπτοντας τους παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε

altΔεν υπάρχει αμφιβολία πως η αξία του πόσιμου νερού για την ανθρωπότητα είναι ανεκτίμητη, καθώς συνιστά έναν από τους σπουδαιότερους παράγοντες για την ανάπτυξη και τη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη. Ωστόσο, το γεγονός πως με μία μόνο κίνηση, ανοίγοντας δηλαδή τη βρύση μας, μπορούμε να έχουμε απευθείας πρόσβαση σε ένα τόσο «πολύτιμο» φυσικό αγαθό, μας δημιουργεί την απατηλή εντύπωση πως πρόκειται για έναν πόρο που υπάρχει σε αφθονία, πράγμα που δεν ισχύει και οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, ακούμε όλο και πιο συχνά τη φράση «διάφανος χρυσός», καθώς μέσω αυτής, οι ειδικοί θέλουν να υπογραμμίσουν πόσο απαραίτητο είναι να βελτιώσουμε τις καθημερινές μας συνήθειες, πραγματοποιώντας μία πιο ευσυνείδητη και συνετή χρήση του πόσιμου νερού στην καθημερινότητά μας. Ειδικότερα την παρούσα περίοδο και εν μέσω αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουμε, το νερό αποτελεί ένα μέσο προστασίας της δημόσιας υγείας, ένα αγαθό που όχι μόνο συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού μας, αλλά μας βοηθά να περιορίζουμε σημαντικά και την εξάπλωση της πανδημίας, μέσα από καθημερινές συνήθειες, όπως το πλύσιμο των χεριών.

Εξασφαλίζοντας καλύτερη ποιότητα νερού και ένα πιο βιώσιμο μέλλον
Λαμβάνοντας υπόψη μας όλα τα παραπάνω, καταλαβαίνουμε γιατί είναι απαραίτητο να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να διαφυλάξουμε αυτό το «πολύτιμο» αγαθό, εξασφαλίζοντας έτσι ένα ελπιδοφόρο μέλλον και για τις επόμενες γενιές. Να υπογραμμίσουμε ότι σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, υπολογίζεται πως σε λιγότερο από μία δεκαετία, οι ανάγκες μας για πόσιμο νερό θα έχουν αυξηθεί σημαντικά, γεγονός που θα επηρεάσει τουλάχιστον το 30% του συνολικού πληθυσμού του πλανήτη και περισσότερες από 50 χώρες.
Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να προστατεύσουμε αυτό το πολύτιμο αγαθό; Τα πάντα ξεκινούν από τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων μας και της βιοποικιλότητάς τους. Ποια είναι τα μέτρα όμως τα οποία έχουμε λάβει σε εγχώριο επίπεδο προς αυτή την κατεύθυνση; Το παράδειγμα της ΕΥΔΑΠ είναι σίγουρα χαρακτηριστικό. Και αυτό διότι στο πλαίσιο της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτινων πόρων και της διατήρησης της βιοποικιλότητας τους, διαχειρίζεται τον κύκλο του νερού, έτσι ώστε να προστατεύει τα υδάτινα οικοσυστήματα, στις περιοχές όπου ασκεί τις δραστηριότητές της.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “naftemporiki.gr” (εδώ)
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 20.00
Σελήνη
12 ημερών
1732
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Χίο τον νεομάρτυρα Νικήτα από την Νίσυρο.
1818
Μύηση του Παπαφλέσσα στην Φιλική Εταιρεία.
1821
Η Ρεντίνα στα Άγραφα περιέρχεται πάλι στους Τούρκους, οι οποίοι προβαίνουν σε βιαιοπραγίες σε βάρος του πληθυσμού.
1824
Αρχίζει η καταστροφή των Ψαρών από τους Τούρκους.
1905
Σκοτώνεται ο Μακεδονομάχος Ιωάννη Καλογεράκη ενώ επιτίθεται κατά κομιτατζήδων στον Αετό Φλώρινας.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός νικά τον βουλγαρικό στο Κιλκίς και το Λαχανά.
1921
Απελευθέρωση της Νίκαιας και παράδοση της Τενέδου από τους Άγγλους στην Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.