Κάλεσμα Πνευματικής Συμμετοχής στη λιτανεία του Επιταφίου με τα "Εγκώμια" στην οδό Κολοκοτρώνη

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε με πολύ φόβο και πόνο, με χιλιάδες νεκρούς στη χώρα μας, με περιοριστικά μέτρα για πολύ καιρό, χρειαζόμαστε να νοιώσουμε ότι είμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλο, πιο κοντά στους συνανθρώπους μας που πάσχουν και είναι στα Γηροκομεία, στα Θεραπευτήρια, στις Κλινικές Αποκατάστασης, στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Πρόνοιας, στους Οίκους Ευγηρίας και να τους πούμε ότι είμαστε δίπλα τους.

Να απευθυνθούμε σε αυτούς που δυστυχούν, που πεινούν, που κρυώνουν που δεν έχουν να δώσουν φαγητό στα παιδιά τους. Τα κοινά όπλα μας αυτή τη στιγμή, είναι η Φωνή και η Ψυχή μας.

Θέλοντας να στείλουμε ένα μήνυμα Αλληλεγγύης, Ενότητας και Συσπείρωσης, σας καλώ να συμμετάσχετε Πνευματικά στην λιτανεία του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου 2021, 8.30 το βράδυ, υψώνοντας την φωνή μας με το «Ω Γλυκύ μου Έαρ», ως Κραυγή Ικεσίας και Κάλεσμα Αλληλεγγύης.

Σας προσκαλώ την Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου 2021 στις 8:30 το βράδυ, στην οδό Κολοκοτρώνη της Καρδίτσας να ψάλλουμε από τα μπαλκόνια μας, τον δρόμο με τις οικογένειες, τα παιδιά μας με λαμπάδες και φαναράκια τα Εγκώμια του Επιταφίου με κορυφαίο το «Ω Γλυκύ μου Έαρ».

Στις δύσκολες ώρες που περνάει όλη η ανθρωπότητα και η Ελλάδα μας, ας κρατήσουμε το Έθιμο και την παράδοση της συνάντησης των Επιτάφιων με την συνάντηση των φωνών και των προσευχών μας από τις βεράντες, τις αυλές και τους δρόμους της οδού Κολοκοτρώνη της Καρδίτσας με όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα.

Ευχές για γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα και στις δουλειές μας με Υγεία.

Καλό Πάσχα-Καλή Ανάσταση!

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών & Διευθυντών Χορωδίας

Νίκος Ευθυμιάδης

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 20.00
Σελήνη
12 ημερών
1732
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Χίο τον νεομάρτυρα Νικήτα από την Νίσυρο.
1818
Μύηση του Παπαφλέσσα στην Φιλική Εταιρεία.
1821
Η Ρεντίνα στα Άγραφα περιέρχεται πάλι στους Τούρκους, οι οποίοι προβαίνουν σε βιαιοπραγίες σε βάρος του πληθυσμού.
1824
Αρχίζει η καταστροφή των Ψαρών από τους Τούρκους.
1905
Σκοτώνεται ο Μακεδονομάχος Ιωάννη Καλογεράκη ενώ επιτίθεται κατά κομιτατζήδων στον Αετό Φλώρινας.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός νικά τον βουλγαρικό στο Κιλκίς και το Λαχανά.
1921
Απελευθέρωση της Νίκαιας και παράδοση της Τενέδου από τους Άγγλους στην Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.