Ακούστε δωρεάν συναυλία του Bob Dylan στο διαδίκτυο με εξαιρετικό ήχο

altΑπό τις 3.066 συναυλίες που έδωσε ο Bob Dylan από την έναρξη της τουρνέ Never Ending Tour το 1988 μόνον μία επισήμως δόθηκε ολόκληρη στη δημοσιότητα (το 1994, στο MTV Unplugged).
Η μεγάλη πλειονότητα των υπολοίπων ηχογραφήθηκε από φανατικούς θαυμαστές, και μία από αυτές, η συναυλία που ο Dylan έδωσε στη Philips Arena στην Ατλάντα στις 2 Φεβρουαρίου του 2002, κυκλοφορούσε παράνομα για χρόνια, ως «Got a Line on You».

Πριν λίγες ημέρες, εμφανίστηκε στο YouTube και η ηχογράφηση είναι καταπληκτική, ακούγεται ως ένα οποιοδήποτε άλμπουμ που κυκλοφορεί επισήμως!  

Μπορείτε να ακούσετε τη συναυλία ΕΔΩ

 
Στο show, ο Dylan είναι σε εξαιρετική περίοδο της Never Ending Tour: ήταν μόλις πέντε μήνες μετά την εμφάνιση του «Love and Theft» στα δισκοπωλεία. Και επιπλέον, οι Charlie Sexton και Larry Campbell ήταν δύο από τους καλύτερους κιθαρίστες με τους οποίους έπαιξε ποτέ.

Εξαιρετική είναι και η επιλογή των τραγουδιών: μια μίξη κομματιών από το «Love and Theft» με επιτυχίες όπως τα «All Along the Watchtower» και «Like a Rolling Stone», αλλά και πιο βαθιές συνθέσεις σαν τα «Drifter's Escape» και «My Black Pages» χωρίς να απουσιάζουν ερμηνείες παραδοσιακών φολκ τραγουδιών σαν το «Searching for a Soldier's Grave» και το τραγούδι που ανοίγει τη συναυλία, το «I Am the Man, Thomas».

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “iefimerida.gr” (εδώ)

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.48
Δύση: 17.00
Σελήνη
29 ημερών
1803
Είκοσι δύο Σουλιώτισσες γκρεμίζονται από το βράχο του Ζαλόγγου με τα παιδιά τους, προτιμώντας τον θάνατο από τη σκλαβιά.
1821
Αποστέλλονται από την Ισπανία 300 εθελοντές φιλέλληνες, για να πολεμήσουν στο πλευρό των επαναστατικών δυνάμεων.
1943
Γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν 118 κατοίκους του χωριού Δράκεια της Μαγνησίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!