Ειδήσεις

Με την Καρδίτσα στο πλευρό του, ο Α.Σ. απέναντι στον Άρη!

Ένα μεγάλο όνομα του Ελληνικού αθλητισμού, μία εν ενεργεία σπουδαία ομάδα της BasketLeague θα βρεθεί την Κυριακή (14/1, 20:15) στο δρόμο του Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ και το Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης».
Ο Άρης που διαγράφει πρωταγωνιστική πορεία φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη, φιλοξενείται στην Καρδίτσα για τη 14η αγωνιστική της StoiximanBasketLeague και ο αγώνας είναι από τους πλέον κρίσιμους του Α.Σ.Κ., λόγω και του ιδιότυπου φετινού του προγράμματος.

Εννέα αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας της σεζόν, οι «κυανόλευκοι» γνωρίζουν καλά ότι έχουν ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα να βγάλουν εις πέρας και χωρίς αμφιβολία, κάθε λεπτομέρεια μπορεί να ευνοήσει ή να δυσχεράνει την προσπάθεια που καταβάλλεται για το μεγάλο στόχο.Η τρίτη διαδοχική εντός έδρας αναμέτρηση εμπεριέχει ανάλογο βαθμό δυσκολίας με όσες προηγήθηκαν και αναμφίβολα, η δυναμική του αντιπάλου, η ιστορία του και η αγωνιστική του κατάσταση δημιουργούν τις προϋποθέσεις για έναν πολύ ενδιαφέροντα αγώνα.
Ο Άρης Mideaβρίσκεται στην 4η θέση της φετινής «κούρσας» του πρωταθλήματος, συνεχίζει την προσπάθεια για πρόκριση στους «16» του EuroCupκι έχει ανεβάσει αισθητά τον πήχη στο ρόστερ του.Με «αιχμή του δόρατος» τον πρώτο σκόρερ του και 5ο στο πρωτάθλημα,ΡομπέρτοΓκάλινατ, ο οποίος συστήθηκε στο Ελληνικό κοινό με τις εντυπωσιακές του περυσινές εμφανίσεις που πραγματοποίησε με τη φανέλα του Α.Σ.Κ. οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν ποιοτικές μονάδες σε κάθε θέση αλλά και ένα συμπαγές σύνολο που τους καθιστά την τρίτη καλύτερη άμυνα της κατηγορίας. Ανάμεσά τους, ο Αμερικανός Ρόνι Χάρελ που μετρά τα περισσότερα κλεψίματα στη φετινή BasketLeague, ο Βασίλης Τολιόπουλος με το δεύτερο καλύτερο ποσοστό από τη γραμμή των βολών (87.5%), ο Λετονός φόργουορντ Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς με ποσοστό 55.17% στο τρίποντο, οι πολύπειροι Έλληνες Λευτέρης Μποχωρίδης, Δημήτρης Κατσίβελης, Διαμαντής Σλαφτσάκης, Νίκος Περσίδης, ο θεαματικός Αμερικανός σέντερ Κρις Μπάνγκστον, οι συμπατριώτες του ΙσμαέλΣανόγκο, ΤζόναθανΣταρκ και ο Αγκολέζος σέντερ Σίλβιο Ντε Σόουζα, οι οποίοι προσφέρουν ευελιξία και πλήθος λύσεων στα χέρια του έμπειρου τεχνικού Γιάννη Καστρίτη.
Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου έχει σαφώς δύσκολο έργο και σε μία ακόμη αναμέτρηση θα αναζητήσει την υπέρβαση, στην προσπάθεια διαρκούς αντεπίθεσης που καταβάλει για την πιστοποίηση της ανοδικής της πορείας. Ο Α.Σ.Κ. έχει πλήρη συναίσθηση της σημασίας της έδρας και την Κυριακή θα χρειαστεί την πολύτιμη στήριξη των φιλάθλων του για να συνεχίσει με την ίδια αγωνιστική αφοσίωση και πίστη την πορεία του στη σεζόν.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, το προπονητικό επιτελείο θα στερηθεί των υπηρεσιών του τραυματίαΜίτσελ Σμιθ, ενώ προβλήματα τραυματισμών της τελευταίας στιγμής διατηρούν σε αναμονή το τεχνικό τιμ ως προς τη διαμόρφωση της σύνθεσης για τον προσεχή αγώνα.
Η αναμέτρηση ορίστηκε για την Κυριακή στις 8.15 μ.μ. στο Κ.Γ. «Ι. Μπουρούσης» και θα τη διευθύνουν οι διαιτητές κ.κ. Στέλιος Συμεωνίδης από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Θεσσαλονίκης, Μεγακλής-Κωνσταντίνος Μαρινάκηςαπό τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αχαΐας-Ηλείας και Στέφανος Μαγκλογιάννης από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αττικής.

Απαγόρευση μεμονωμένης και οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων του Άρη
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, σύμφωνα με απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού γίνεται γνωστό ότι η απαγορεύεται η μεμονωμένη και οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων του Άρη στην Καρδίτσα για τον αγώνα της Κυριακής. Όπως ανακοινώθηκε, η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Γι’αυτό το λόγο, τόσο στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων, όσο και στις πύλες του γηπέδου θα πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι ταυτοπροσωπίας για την έκδοση των εισιτηρίων και την είσοδο στις κερκίδες.

«Φεύγουν» τα εισιτήρια για το μεγάλο αγώνα της Κυριακής
Με μεγάλη ζήτηση και ανταπόκριση,συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων του Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ για τον αγώνα με τον Άρη. Η αναμέτρηση συγκεντρώνει τα βλέμματα των φιλάθλων της περιοχής που εκδηλώνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους να στηρίξουν την ομάδα της πόλης.
Οι φίλαθλοι μπορούν να συνεχίσουν να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους, μέσω της διαδικασίας προπώλησης, είτε με φυσική παρουσία στα γραφεία της ομάδας (στο ισόγειο στην οδό Σταμούλη 3) Σάββατο και Κυριακή 10-1 το πρωί, είτε με ηλεκτρονική αγορά μέσω της ticketmaster.gr.

Γνώμη

«O ύπνος του δικαίου» δίπλα στο μαγκάλι…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Έλληνα που κοιμάται ενώ του διαλύουν τη ζωή.
Κοιμάται ο μαλάκας! Του πετσοκόβουν τον μισθό, τον απολύουν, τον κυνηγάνε οι τράπεζες κι ο μαλάκας κοιμάται.
Όταν ξυπνάει βλέπει τις… αναιμικές διαδηλώσεις στην τηλεόραση και ειρωνεύεται τους διαδηλωτές. «Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν οι μαλάκες», αναρωτιέται, περιμένοντας να αρχίσει ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Περισσότερα

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.29
Δύση: 19.21
Τελευταίο Τέταρτο
431 π.Χ.
Εισβολή των Λακεδαιμονίων στην Αττική. Έναρξις του Πελοποννησιακού πολέμου.
1815
Σφαγιάζεται ο νεομάρτυρας Κάκιος από τους Τούρκους στην Κωνσταντινούπολη.
1821
Δεύτερη μάχη του Γαλατσίου της Μολδαβίας.
Σφαγές Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη.
1823
Ο Κιουταχής καταστρέφει τα χωριά Λεχώνια, Άγιο Αβοκάσιο και Λαυρέντιο, Πινακάδες και Βυζίτσα της Μαγνησίας.
1917
Το 2ο Τάγμα του 1ου Συντάγματος Σερρών καταλαμβάνει την αμυντική τοποθεσία του Ραβινέ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"