Ειδήσεις

Ο Α.Σ. Καρδίτσας κάνει πρεμιέρα στα πλέι-άουτ με εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στο Λαύριο Megabolt

Το βλέμμα στα πλέι-άουτ έχει στρέψει ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στη StoiximanBasketLeague.Η ομάδα της Καρδίτσας, με σημαντικό αβαντάζ τις επτά νίκες που κατέκτησε στο ιδιαίτερο φετινό της πρόγραμμα, ρίχνεται στη «μάχη» μιας καινοτόμου διαδικασίας που εγκαινιάζεται φέτος, ώστε να επισφραγίσει το μεγάλο στόχο της: Την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία.

Ως γνωστόν, οι «κυανόλευκοι» έχουν καταφέρει να αποσπαστούντέσσερις νίκες πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, στην οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται ο Απόλλων Πάτρας. Πρωταρχικό μέλημα, λοιπόν για το σύνολο του ΝίκουΠαπανικολόπουλου, είναι η εξασφάλιση της παραμονής, σε ένα μίνι πρωτάθλημα πέντε αγωνιστικών, στο οποίο οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις (7η και 8η), θα συμπληρώσουν την οκτάδα των πλέι-οφ, ενώ η ουραγός (12η) θα υποβιβαστεί στην EliteLeague.
Με βάση την τελική κατάταξη στην κανονική περίοδο και το πρόγραμμα, ο Α.Σ.Κ. καλείται να αντιμετωπίσει κατά σειρά το Λαύριο, το Μαρούσι και τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας, ενώ ακολούθως θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Πάτρας και την ΑΕΚ στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης», σε πολύ δυνατές αναμετρήσεις με ιστορικές ομάδες, ποιοτικούς αντιπάλους και υψηλό ανταγωνισμό.
Η αρχή γίνεται την Κυριακή στις 8.15 μ.μ. απέναντι στο Λαύριο Megabolt, με την ομάδα της Καρδίτσας να επισκέπτεται για δεύτερη φορά φέτος το Κλειστό Γυμναστήριο του Λαυρίου. Η ομάδα της Αττικής τερμάτισε στην 8η θέση με ρεκόρ 8 νίκες – 14 ήττες, στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ και ο Α.Σ.Κ., με μία νίκη λιγότερη, θα επιδιώξει να μπει με το δεξί σε μία αμφίρροπη σειρά αγώνων.
Ο αγώνας είχε προγραμματιστεί αρχικά για το Σάββατο, ωστόσο, με απόφαση της διοργανώτριας αρχής μετατέθηκε για την Κυριακή στις 8.15 μ.μ., με ζωντανή μετάδοση από την ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ και το κανάλι ERTSports 2.
Η προετοιμασία για την αναμέτρηση βρίσκεται στην κορύφωσή της, ενώ τα αγωνιστικά προβλήματα δε λείπουν από τον Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ, με κυριότερο αυτό του ΡομέλοΟυάιτ που τραυματίστηκε σοβαρά στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Εντούτοις, με τη μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση και πίστη στις δυνάμεις της, η ομάδα της Καρδίτσας θα επιδιώξει να κάνει αποφασιστικό βήμα για ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα.
Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι κ.κ. Στέλιος Συμεωνίδης από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Μηλαπίδης από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αττικής και Ιωάννης Μπακάλης από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Θεσσαλονίκης.

Γνώμη

«O ύπνος του δικαίου» δίπλα στο μαγκάλι…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Έλληνα που κοιμάται ενώ του διαλύουν τη ζωή.
Κοιμάται ο μαλάκας! Του πετσοκόβουν τον μισθό, τον απολύουν, τον κυνηγάνε οι τράπεζες κι ο μαλάκας κοιμάται.
Όταν ξυπνάει βλέπει τις… αναιμικές διαδηλώσεις στην τηλεόραση και ειρωνεύεται τους διαδηλωτές. «Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν οι μαλάκες», αναρωτιέται, περιμένοντας να αρχίσει ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Περισσότερα

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.33
Δύση: 19.18
Σελήνη
19 ημερών
1821
Ο Κολοκοτρώνης ανακηρύσσεται Αρχιστράτηγος της Καρύταινας Πελοποννήσου.
1825
Νίκη των Ελλήνων επί των Αιγυπτίων σε ναυμαχία έξω από την Μεθώνη.
1897
Η Ελληνική Κυβέρνηση αποδέχεται την ανάκληση του Ελληνικού Στρατού από την Κρήτη και την αυτονομία της νήσου.
1906
Ο αρχηγός ανταρτικού σώματος Ανθλγός Πραντούνας Χρ. (Καψάλης) φονεύεται από βουλγαρική ενέδρα στην λίμνη των Γιαννιτσών.
1921
Απόκρουση από τις Ελληνικές δυνάμεις τουρκικών επιθέσεων στο Εσκί Σεχήρ.
1941
Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν την Κέρκυρα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"