Football League: Μάχες play off και σωτηρίας

Τρεις αγωνιστικές απέμειναν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Football League. Και οι μάχες για τηην απευθείας άνοδος και τα δύο από τα τρία εισιτήρια υποβιβασμού έχουν ξεκαθαρίσει, όμως αρκετές ακόμα ομάδες είναι στο… κόκκινο για να πετύχουν τον στόχο τους, είτε αυτός αφορά στη συμμετοχή στα play off, είτε αφορά στην παραμονή. Στη Φυλή αγωνίζεται η ΑΕΛ κόντρα στον Θρασύβουλο σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Η αυλαία της εμβόλιμης 32ης αγωνιστικής της Τετάρτης (16/05) θα ανοίξει (16:30, OTE TV) με τον αγώνα Αναγέννηση Επανομής – Πανθρακικός. Οι μεν γηπεδούχοι έχουν εξασφαλίσει την παραμονή, οι δε φιλοξενούμενοι την απευθείας άνοδο, οπότε το κίνητρο ανήκει στους Ακρίτες, οι οποίοι κυνηγούν την 1η θέση και την κατάκτηση του τίτλου.  Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση θα γίνει στις Σέρρες (17:00). Ο Πανσερραϊκός καλείται μέχρι το φινάλε να κάνει το 3Χ3 για να εξαντλήσει τις πιθανότητες εισόδου στην εξάδα, όμως αντίπαλό του θα έχει μία από τις πλέον φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος. Η Παναχαϊκή μετρά μόνο νίκες από τις 28 Μαρτίου, είναι πάνοπλη και στην επιστροφή του Γιάννη Παπακώστα στις Σέρρες θα κυνηγήσει νέο τρίποντο (το 10ο διαδοχικό) για να μείνει στην 3η θέση και να ξεκινήσει από θέση ισχύος τα μπαράζ ανόδου.
Στην Άμφισσα (17:00) οι γηπεδούχοι θα παίξουν ματς ζωής ή θανάτου απέναντι στη Βέροια. Ο Φωκικός θέλει μόνο νίκη σε βάρος της «Βασίλισσας του Βορρά» για να συνεχίσει να ελπίζει στην παραμονή στην κατηγορία, ενώ η ομάδα της Ημαθίας εξασφάλισε την Κυριακή (13/05) την επιστροφή της στη Super League και το μόνο της κίνητρο είναι η παραμονή στην 1η θέση…
Στραβοπάτημα του Φωκικού θα περιμένουν ο Αγροτικός Αστέρας και ο Βύζας Μεγάρων. Οι Θεσσαλονικείς, άλλωστε, ισοβαθμούν με την ομάδα της Άμφισσας και στο εντός έδρας ματς με τον Πιερικό αναζητούν τρίποντο παραμονής (17:00). Η αποστολή τους, πάντως, θα είναι δύσκολη από τη στιγμή που η ομάδα της Κατερίνης θα έχει για πρώτη φορά στον πάγκο τον Σούλη Παπαδόπουλο και θέλει πάση θυσία τη νίκη για να μείνει μέσα στην εξάδα.
Την ίδια στιγμή (17:00) ο Ηρακλής Ψαχνών θα υποδέχεται την ομάδα των Μεγάρων. Οι γηπεδούχοι με τρίποντο οριστικοποιούν την παραμονή τους, όμως και οι «κιτρινόμαυροι» έπειτα από την εντός έδρας ισοπαλία (0-0) με τον Φωκικό ψάχνουν παντού βαθμούς για να μην μπλέξουν σε σενάρια υποβιβασμού.
Αδιάφορο παιχνίδι θα γίνει στα Γιαννιτσά (17:00). Η τοπική Αναγέννηση θεωρεί ότι έχει σώσει τη χρονιά έπειτα από την ισοπαλία (3-3) με την ΑΕΛ Καλλονής και θα φιλοξενήσει τον Πλατανιά. Οι Κρητικοί έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα play off, όμως θέλουν τη νίκη για να διατηρηθούν μακριά από την 6η θέση και να μπουν με βαθμό στα μπαράζ ανόδου.
Το τελευταίο χρονικά ματς (19:00, OTE TV) θα γίνει στη Φυλή, με το άγχος να απουσιάζει. Τόσο ο γηπεδούχος Θρασύβουλος, όσο και η φιλοξενούμενη ΑΕΛ μόνο για ψυχολογικούς λόγους θα κυνηγήσουν το τρίποντο. Οι «πράσινοι» νίκησαν (2-1) τον Πιερικό και έμειναν στην κατηγορία, ενώ οι Θεσσαλοί, ούτε κινδυνεύουν με υποβιβασμό, ούτε ελπίδες έχουν για τη συμμετοχή στα play off…
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής:
Αν. Επανομής – Πανθρακικός (16:30, OTE TV)
Πανσερραϊκός – Παναχαϊκή (17:00)
Ηρακλής Ψαχνών – Βύζας Μεγάρων (17:00)
Αν. Γιαννιτσών – Πλατανιάς Χανίων (17:00)
Φωκικός – Βέροια (17:00)
Αγροτικός Αστέρας – Πιερικός (17:00)
Θρασύβουλος – ΑΕΛ (19:00, OTE TV)
Διαγόρας – ΑΕΛ Καλλονής δ.δ.
Εθνικός Αστέρας – Καλλιθέα δ.δ.

 

 

Γνώμη

«O ύπνος του δικαίου» δίπλα στο μαγκάλι…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Έλληνα που κοιμάται ενώ του διαλύουν τη ζωή.
Κοιμάται ο μαλάκας! Του πετσοκόβουν τον μισθό, τον απολύουν, τον κυνηγάνε οι τράπεζες κι ο μαλάκας κοιμάται.
Όταν ξυπνάει βλέπει τις… αναιμικές διαδηλώσεις στην τηλεόραση και ειρωνεύεται τους διαδηλωτές. «Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν οι μαλάκες», αναρωτιέται, περιμένοντας να αρχίσει ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Περισσότερα

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"