Πρωτοπόρες υποδομές για τον Παραολυμπιακό αθλητισμό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συνάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Χρήστου Καλούδη με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό
Συνάντηση με τον  Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Χρήστο Καλούδη είχε ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στα γραφεία της Περιφέρειας στη Λάρισα. Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης του Παραολυμπιακού Αθλητισμού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να καταστεί  προσβάσιμο σε θεατές και αθλητές με αναπηρία  τόσο το γήπεδο Αλκαζάρ όσο και το νέο βοηθητικό γήπεδο που θα κατασκευαστεί.  
Στόχος είναι  να συμπεριληφθούν όλες οι κατασκευές στον προγραμματισμένο σχεδιασμό για την ανακατασκευή του γηπέδου, σύμφωνα με τις ειδικές προδιαγραφές που απαιτούνται. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά στη δημιουργία προσβάσιμου σε εμποδιζόμενα άτομα βοηθητικού γηπέδου, κλειστού προπονητήριου δρόμων 10x100μέτρων για να μπορούν να προπονούνται οι αθλητές και τον χειμώνα, ενώ  σε συνεργασία με την  Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και την ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ πρόκειται να διοργανώσει  αγώνες κολύμβησης για αθλητές με αναπηρίες.«Συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, στηρίζουμε το έργο της για την ανάπτυξη και διάδοση του παραολυμπιακού κινήματος στην Ελλάδα και τιμούμε στην πράξη, τους αθλητές που αποτελούν πηγή έμπνευσης και θετικό πρότυπο δύναμης ζωής μέσα από τις υψηλές αξίες και τα ιδεώδη του  αθλητισμού» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  είναι πρώτη Αθλητική Περιφέρεια στη χώρα, χάρη στις σύγχρονες αθλητικές υποδομές,  την   κομβική γεωγραφική της θέση και την εμπειρία της σε διεθνή και παγκόσμια πρωταθλήματα. Αναβαθμίζουμε  και εξοπλίζουμε τις αθλητικές μας  υποδομές ώστε να είναι προσβάσιμες και χρηστικές για άτομα με αναπηρίες και προχωράμε στη διοργάνωση κολυμβητικών αγώνων» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης. 
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Καλούδης υπογράμμισε ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα  Αγοραστό και από κοινού θα εργαστούν ώστε η Περιφέρεια Θεσσαλίας να δημιουργήσει πρωτοπόρες υποδομές για τον Παραολυμπιακό αθλητισμό. «Βρισκόμαστε μαζί με τον Περιφερειάρχη  στο πλευρό των αθλητών και αθλητριών με αναπηρία ώστε να δώσουμε κίνητρα σε όλα τα παιδιά με αναπηρία να μπορέσουν να βγουν από τα σπίτια τους και να κάνουν αθλητισμό» πρόσθεσε ο κ. Καλούδης.   
Στην συνάντηση συμμετείχαν  ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλίας Καφφές, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ) Δημήτρης Τσιφτσόγλου, ο αθλητής στίβου της Προ-Παραολυμπιακής ομάδας  Αναστάσιος Κουρδής, και ο εντεταλμένος σύμβουλος Υποδομών Περιφέρειας Θεσσαλίας και μέλος Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ Στέλιος Δημότσιος.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 20.00
Σελήνη
12 ημερών
1732
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Χίο τον νεομάρτυρα Νικήτα από την Νίσυρο.
1818
Μύηση του Παπαφλέσσα στην Φιλική Εταιρεία.
1821
Η Ρεντίνα στα Άγραφα περιέρχεται πάλι στους Τούρκους, οι οποίοι προβαίνουν σε βιαιοπραγίες σε βάρος του πληθυσμού.
1824
Αρχίζει η καταστροφή των Ψαρών από τους Τούρκους.
1905
Σκοτώνεται ο Μακεδονομάχος Ιωάννη Καλογεράκη ενώ επιτίθεται κατά κομιτατζήδων στον Αετό Φλώρινας.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός νικά τον βουλγαρικό στο Κιλκίς και το Λαχανά.
1921
Απελευθέρωση της Νίκαιας και παράδοση της Τενέδου από τους Άγγλους στην Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.