Σοφάδες: Ξεκίνησαν οι εργασίες στην οδό 28ης Οκτωβρίου

Προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης στον πεζόδρομο και την οδό 28ης Οκτωβρίου στους Σοφάδες, μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης, που στοχεύει στην αισθητική αναβάθμιση, τη βελτίωση της ασφαλούς πρόσβασης και μετακίνησης των δημοτών και την εν γένει καλύτερη λειτουργία της πόλης.

Ηδη, μετά τον πεζόδρομο, ξεκίνησαν και οι παρεμβάσεις που αφορούν το κομμάτι επί της οδού 28η Οκτωβρίου, έως την οδό Παπακρίβου έμπροσθεν του 2ου Δημ. Σχολείου και την οδό Κονδύλη στην συμβολή της με την 28η Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα προβλέπεται πέραν της ανακατασκευής του πεζοδρόμου της 28ης Οκτωβρίου, η ανακατασκευή των πεζοδρομίων εκατέρωθεν της 28ης Οκτωβρίου από το ύψος  της οδού Αγ. Γεωργίου έως τη συμβολή με την οδό Παπακρίβου, πλακόστρωση του πεζοδρομίου επί της Παπακρίβου και συγκεκριμένα μπροστά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο μήκους περίπου 100 μέτρων, κατασκευή τμήματος εκ νέου πεζοδρομίου επί της Κονδύλη στη συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου μήκους περίπου 40 μέτρων καθώς και συντήρηση-ανακατασκευή της ασφαλτόστρωσης της οδού 28ης Οκτωβρίου.
Οι πιστώσεις του έργου προϋπολογισμού 200.000 ευρώ προέρχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών
Το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος,  συνοδευόμενος από τον αντιδημάρχο   κ Δημ. Κοντοβά,  τον πρόεδρο της Κοινότητας Σοφάδων κ. Ντίνο Σακκά και υπηρεσιακούς παράγοντες, πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο ζητώντας την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωσή του
Στόχος του έργου είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των χώρων παρέμβασης και κατ’ επέκταση του κέντρου των Σοφάδων.

Ο κ. Σακκάς
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Κοινότητας Σοφάδων κ. Ντίνος Σακκάς τόνισε:
«Τα έργα που πραγματοποιούνται στο κέντρο των Σοφάδων είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς συμβάλλουν στην βελτίωση της κατάστασης των δρόμων και αλλάζουν την εικόνα του Δήμου προς όφελος όλων των δημοτών.
Είναι ζήτημα καθημερινότητας  και  ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Συνεχίζουμε εντατικά το πρόγραμμα αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης της πόλης των Σοφάδων,  με παρεμβάσεις μας όπου κρίνονται αναγκαίες και αφουγκραζόμενοι πάντα τους δημότες μας.»

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 20.00
Σελήνη
12 ημερών
1732
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Χίο τον νεομάρτυρα Νικήτα από την Νίσυρο.
1818
Μύηση του Παπαφλέσσα στην Φιλική Εταιρεία.
1821
Η Ρεντίνα στα Άγραφα περιέρχεται πάλι στους Τούρκους, οι οποίοι προβαίνουν σε βιαιοπραγίες σε βάρος του πληθυσμού.
1824
Αρχίζει η καταστροφή των Ψαρών από τους Τούρκους.
1905
Σκοτώνεται ο Μακεδονομάχος Ιωάννη Καλογεράκη ενώ επιτίθεται κατά κομιτατζήδων στον Αετό Φλώρινας.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός νικά τον βουλγαρικό στο Κιλκίς και το Λαχανά.
1921
Απελευθέρωση της Νίκαιας και παράδοση της Τενέδου από τους Άγγλους στην Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.