Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας με το προεδρείο του Συλλόγου Πασχόντων Θαλασσαιμίας

Με τα μέλη του προεδρείου του Συλλόγου Πασχόντων από Θαλασσαιμία συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος. Τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κων/νος Νικολάου, όσο και ο αντιπρόεδρος κ. Σεραφείμ Αρβανίτης ενημέρωσαν τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για τα θέματα που απασχολούν το σύλλογο και τα 115 μέλη του. Σημαντικότερο πρόβλημα που χρήζει άμεσης επίλυσης είναι η κάλυψη της θέσης ενός γιατρού, ώστε να λειτουργεί αρτιότερα η μονάδα μεσογειακής αναιμίας στο ΓΝΚ.

Φέτος ο Σύλλογος Πασχόντων Θαλασσαιμίας ν. Καρδίτσας συμπληρώνει 40 χρόνια και όπως ανακοίνωσαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση με την παρουσίαση ενός σχετικού βιβλίου στις 2 Ιουλίου 2021.
Από την πλευρά του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του ρόλου του συγκεκριμένου συλλόγου, τονίζοντας ότι η συνεργασία με την Π.Ε Καρδίτσας  είναι αγαστή και θα συνεχιστεί. Ο κ. Νούσιος επεσήμανε ακόμη ότι βασική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό είναι η αναβάθμιση και ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας, ώστε να παρέχεται φροντίδα υψηλού επιπέδου μέσω ορθής διαγνωστικής και θεραπευτικής ιατρικής περίθαλψης. Και αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό, όταν οι παρεχόμενες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες αφορούν ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει διαθέσει μέχρι τώρα περίπου 100 εκ. ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενίσχυση του ΕΚΑΒ κ.α. Και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον τομέα της υγείας, με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν και λόγω της πανδημίας του covid-19. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικά τα λόγια του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού ότι ένα σύγχρονο κράτος πρέπει να έχει δημόσιο σύστημα υγείας τέτοιο που ο πλούσιος να προσφεύγει σ΄αυτό και όχι ο φτωχός στο ιδιωτικό’’.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.46
Δύση: 19.09
Σελήνη
11 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"