Προχωρά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης στην περιοχή Στάφυλος της Σκοπέλου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 108.000 ευρώ. Στόχος είναι  η επέκταση του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή «Δρακοντόσχισμα» η οποία παρουσιάζει δυναμική τουριστικής ανάπτυξης.

Η επέκταση του δικτύου ύδρευσης θα εξυπηρετήσει κυρίως τουριστικά καταλύματα και εξοχικές κατοικίες αλλά και το νέο ελαιοτριβείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου.
«Τα έργα νερού είναι έργα ζωής. η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σύγχρονων υποδομών που θωρακίζουν τη δημόσια υγεία και διασφαλίζουν καθαρό, ποιοτικό πόσιμο νερό στους πολίτες» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σήμερα υπογράψαμε μια νέα σύμβαση που δίνει λύση στο πρόβλημα ύδρευσης στην περιοχή Στάφυλος της Σκοπέλου. Παράλληλα σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον Δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες μας υπογράφουμε δυο νέες προγραμματικές συμβάσεις ύψους 6,5 εκατ. ευρώ για την αποχέτευση στο Λουτράκι και την αντικατάσταση των τσιμεντοσωλήνων στο Κλήμα. Είναι έργα που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα, συγχρονίζουν τη Σκόπελο με την εποχή μας και ολοκληρώνουν τα δίκτυα υποδομών στα οποία η Θεσσαλία έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα τα τελευταία χρόνια, με εντυπωσιακά, μετρήσιμα και απτά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας του πολίτη» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Στοιχεία έργου
Στην περιοχή «Ψαλίδω» και σε υψόμετρο 210 m, υπάρχει δεξαμενή της Δ.ΕΎ.Α. Σκοπέλου, η οποία τροφοδοτεί την περιοχή του Αγνώντα και του Πανόρμου-Μηλιάς. Η δεξαμενή έχει πρόσβαση από τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο Πευκιάς-Ελικοδρόμιο. Από την δεξαμενή αυτή, ξεκινά αγωγός πολυαιθυλενίου (HDPE) ΡΕ100 διαμέτρου 90mm, επί του δρόμου και με κατεύθυνση προς το ελικοδρόμιο, ο οποίος υδρεύει τον οικισμό του Αγνώντα.
Ο υπό κατασκευή αγωγός ξεκινά συνδεόμενος με τον υφιστάμενο, σε απόσταση περίπου 390m από την δεξαμενή και υψόμετρο 192m (σημείο 51), και οδεύει επί του ρείθρου της ασφαλτοστρωμένης οδού προς ελικοδρόμιο για 437m, σε υψόμετρο 204m (σημείο 94). Από το σημείο αυτό οδεύει μέσω αγροτικής οδού για 2.165m, οπότε διασταυρώνεται με την επαρχιακή οδό Σκοπέλου-Αγνώντα (σημείο 283, υψόμετρο 125m). Στη συνέχεια ο αγωγός οδεύει κατά μήκος της Ε.Ο. για 205m (σημείο 288, υψόμετρο 118m) και εισέρχεται σε άλλη αγροτική οδό η οποία καταλήγει στην είσοδο του εργοστασίου, μετά από 353m (σημείο 290), σε υψόμετρο 94m.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.22
Δύση: 19.28
Σελήνη
26 ημερών
1808
Οι Τουρκαλβανοί νικούν τους Έλληνες επαναστάτες στην Καλαμπάκα.
1821
Υψώνεται η Σημαία της Επαναστάσεως στο Καρλόβασι Σάμου.
Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος οχυρώνεται στο χάνι της Γραβιάς και αναχαιτίζει την προέλαση της στρατιάς του Ομέρ Βρυώνη.
1907
Φονεύεται ο Μακεδονομάχος Ανθλγός Παπαδάς Ζαχαρίας (καπετάν Φούφας) στο Παλαιοχώρι (Φούφα) Κοζάνης.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τη Μήλο και οι Ιταλοί τη Σάμο.
1945
Παραδίδεται η γερμανική φρουρά της Ρόδου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.