Βελτιώνει την οδική ασφάλεια στο νησί της Αλοννήσου η Περιφέρεια Θεσσαλίας με νέο έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεσης πίστωσης για τη δημοπράτηση του έργου  «Συντήρηση της ε.ο. Πατητήρι - Ακρωτήριο Γέρακα και Πατητήρι - Χώρα Αλοννήσου» με χρηματοδότηση από το  Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και τις τεχνικές μας υπηρεσίες δρομολογούμε ένα νέο έργο για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε συνολικό μήκος  20 χιλιομέτρων, στο  νησί της Αλοννήσου. Οι καλές υποδομές αποτελούν εργαλείο ανάπτυξης. Επενδύουμε σε  έργα που αναβαθμίζουν  την ασφαλή προσβασιμότητα, ενισχύουν την επισκεψιμότητα και  βελτιώνουν την ποιότητα   ζωής κατοίκων και επισκεπτών. Με ολοκληρωμένο σχέδιο  αναπτύσσουμε τα νησιά μας που  έχουν ιδιαίτερη  σημασία για την Περιφέρεια αφού αποτελούν κύριους τουριστικούς προορισμούς. Όλα τα έργα που χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Αλόννησο,  έργα προστασίας  και  διαχείρισης φυσικών, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών πόρων, αθλητικά, βελτίωσης της προσπελασιμότητας  και  της ποιότητας ζωής των κατοίκων, και το εμβληματικό  πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο στη χώρα φέρνουν   προστιθέμενη αξία  και  μετρήσιμα αποτελέσματα στην ανάπτυξη και την απασχόληση, αναδεικνύοντας την Αλόννησο μεταξύ των κορυφαίων τουριστικών βιώσιμων προορισμών στον κόσμο» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Σε συνολικό μήκος 20 χιλιομέτρων, στους δύο  δρόμους,  προβλέπονται  εργασίες οδοστρωσίας και  ασφαλτόστρωσης, κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης και διαγράμμισης.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.29
Δύση: 19.38
Σελήνη
27 ημερών
1624
Οι ενωμένες χριστιανικές δυνάμεις εξορμούν από το Ναύπλιο και ανακαταλαμβάνουν με ευκολία το Άργος.
1824
Ο Ελληνικός Στόλος καταναυμαχεί τον τουρκικό στο στενό της Μυκάλης μεταξύ Σάμου και Μικράς Ασίας.
1909
Η κυβέρνηση διαλύει την "Πανελλήνια Οργάνωση" για να δημιουργηθεί κλίμα ύφεσης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
1917
Πυρκαγιά η οποία προκλήθηκε από τα γαλλικά στρατεύματα καταστρέφει μεγάλο μέρος της Θεσσαλονίκης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.