Την επιδότηση της ακτοπλοϊκής γραμμής   Βόλου - Μεστών Χίου ζητούν από κοινού οι Περιφέρειες Θεσσαλίας και Βορείου Αιγαίου, με επιστολή τους προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

«Η  ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Βόλου -Μεστών Χίου με ενδιάμεσο σταθμό το Σίγρι Λέσβου και τελικό σταθμό το Καστέλλι Κρήτης χαράσσει έναν ακτοπλοϊκό άξονα στο ανατολικό Αιγαίο που συνδέει το κεντρικό, γεωγραφικά, λιμάνι του Βόλου  με τα ακριτικά νησιά του Βορείου Αιγαίου  και φτάνει ως το  νότιο άκρο της χώρας δημιουργώντας μια σύνδεση που δεν υφίσταται επί του παρόντος, εξυπηρετώντας μια εναλλακτική διαδρομή μέσα στο Αιγαίο» επισημαίνουν στην επιστολή  τους  προς τον αρμόδιο Υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη,  ο  εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιάννης Μπουτίνας και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μεταφορών και Επικοινωνιών Βορείου Αιγαίου  Νίκος  Νύκτας.
Τα κύρια πλεονεκτήματα της σύνδεσης, όπως περιγράφονται στην επιστολή  είναι:
-Η εγκαθίδρυση ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας, εμπορικών συναλλαγών, διακίνησης αγαθών, τουριστικών ροών και μετακίνησης ανθρώπων μέσω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της ηπειρωτικής Ελλάδας με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και την Κρήτη
-Η διευκόλυνση της πρόσβασης και της μετακίνησης προς τα  νησιά ακτοπλοϊκώς για του κατοίκους  ενός μεγάλου τμήματος της ηπειρωτικής Ελλάδας όπως αυτών της Λάρισας, των Τρικάλων, της Καρδίτσας, της Λαμίας και πιθανότατα των Ιωαννίνων για τους οποίους ο λιμένας του Βόλου είναι ο εγγύτερος και οι οποίοι επιπροσθέτως δεν μπορούν να ταξιδέψουν αεροπορικώς προς τα  νησιά του Βορείου Αιγαίου ή την Κρήτη
-Η συμβολή στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των νησιών του Βορείου Αιγαίου αλλά και της Θεσσαλίας
-Η αύξηση της προσέλκυσης τουριστών στο λιμάνι του Βόλου που επί του παρόντος εξυπηρετεί μόνο δρομολόγια προς τις Σποράδες
-Η μείωση του χρόνου μετακίνησης προς  τα νησιά και συνεπώς της εν γένει κούρασης και ταλαιπωρίας των τουριστών. Σήμερα άλλωστε ο κίνδυνος της μετάδοσης του ιού της νόσου  covid-19 έχει καταστήσει αδύνατες τις πολύωρες μετακινήσεις προς δυσπρόσιτους προορισμούς καθώς οι τουρίστες προτιμούν να ταξιδεύουν άμεσα, εύκολα και γρήγορα χωρίς να ταλαιπωρούνται και να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους.
«Παρακαλούμε να εξετάσετε το αίτημα μας θετικά, δίνοντας μια σημαντική αναπτυξιακή ευκαιρία  τόσο για τα ακριτικά νησιά του Βορείου Αιγαίου όσο και για την ηπειρωτική χώρα» καταλήγει η επιστολή.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.29
Δύση: 19.38
Σελήνη
27 ημερών
1624
Οι ενωμένες χριστιανικές δυνάμεις εξορμούν από το Ναύπλιο και ανακαταλαμβάνουν με ευκολία το Άργος.
1824
Ο Ελληνικός Στόλος καταναυμαχεί τον τουρκικό στο στενό της Μυκάλης μεταξύ Σάμου και Μικράς Ασίας.
1909
Η κυβέρνηση διαλύει την "Πανελλήνια Οργάνωση" για να δημιουργηθεί κλίμα ύφεσης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
1917
Πυρκαγιά η οποία προκλήθηκε από τα γαλλικά στρατεύματα καταστρέφει μεγάλο μέρος της Θεσσαλονίκης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.