«Να δοθεί BONUS στους υποψήφιους των Πανελληνίων του Ν. Καρδίτσας λόγω ΙΑΝΟΥ»

Ζήτησε από την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Κωτσός και πρότεινε ως Πειραματικό το Γυμνάσιο Λύκειο– Φαναρίου

Να δοθεί BONUS στους πλημμυροπαθείς υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων του Νομού Καρδίτσας λόγω ΙΑΝΟΥ ζήτησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κωτσός από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως στη συνάντηση που πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 05.04.2021.

Ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής επανάφερε το όλο θέμα καθώς είχε καταθέσει σχετική αναφορά στις 2 Οκτωβρίου, αμέσως μετά την καταστροφική πλημμύρα της 18ης Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Κωτσός στην αναφορά του τόνιζε:
«Όπως γνωρίζεται ο Νομός Καρδίτσας επλήγη σχεδόν ολοκληρωτικά από τις πλημμύρες της 18ης  Σεπτεμβρίου λόγω του Μεσογειακού κυκλώνα ΙΑΝΟΣ.
Ο αντίκτυπος αυτής της καταστροφής επηρέασε όπως είναι φυσικό και την εκπαιδευτική κοινότητα με άμεση συνέπεια στην επίδοση των μαθητών που φέτος θα κληθούν να εξεταστούν στις πανελλήνιες για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Είναι σημαντικό σ αυτό το σημείο να σημειωθεί, η ειδική διάταξη που υπήρξε το 2018 για τους πλημμυροπαθείς μαθητές της Μάνδρας Αττικής που εισήχθησαν στα πανεπιστήμια καθ’ υπέρβαση κατά 2% των τότε εισακτέων.»
Η κα. Κεραμέως βρήκε λογική την πρόταση του Βουλευτή και του επισήμανε πως θα εξετάσει θετικά τα αιτιολογημένα σχετικά αιτήματα που θα υποβληθούν από τους Δήμους της Καρδίτσας και τους φορείς της εκπαίδευσης του Νομού μας.
Ο κ. Κωτσός επικοινώνησε άμεσα με τους Δημάρχους Καρδίτσας κ. Τσιάκο, Σοφάδων κ. Σκάρλο, Παλαμά κ. Σακελαρίου και Μουζακίου κ. Στάθη, όπως επίσης και με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας κ. Παππά ενημερώνοντάς τους για την όλη εξέλιξη και τους ζήτησε άμεσα να καταθέσουν σχετικές αιτιολογημένες προτάσεις.
Επίσης, ο κ. Κωτσός συναντήθηκε και με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Ζέτα Μακρή και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Αλέξη Κόπτση.
Ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής πρότεινε τόσο στην κα. Κεραμέως , όσο και στην κα. Μακρή και τον κ. Κόπτση  την επαναλειτουργία του Γυμνασίου Λυκείου Φαναρίου ως Πειραματικό καθώς το συγκεκριμένο σχολείο λειτουργούσε ως τέτοιο μέχρι το 2012 διαθέτει άριστη κτιριακή υποδομή.
«Χαιρετίζω την πρωτοβουλία της κυβέρνησής μας και του Υπουργείου Παιδείας να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν Πειραματικά Σχολεία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε όλους τους Νομούς της χώρας μας, γεγονός που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης στη νέα γενιά.
Έχοντας την εμπειρία, ως πρώην Δήμαρχος Μουζακίου, της άριστης λειτουργίας του Πειραματικού Γυμνασίου Φαναρίου εκτιμώ πως η επιλογή του συγκεκριμένου σχολείου για τη λειτουργία των υπό ίδρυση Πειραματικών Γυμνασίου και Λυκείου στο Νομό μας είναι ενδεδειγμένη καθώς οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι άριστες και παράλληλα υπάρχει η πρότερη εμπειρία λειτουργίας τέτοιου τύπου σχολείου» Δήλωσε ο κ. Κωτσός.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.22
Δύση: 19.28
Σελήνη
26 ημερών
1808
Οι Τουρκαλβανοί νικούν τους Έλληνες επαναστάτες στην Καλαμπάκα.
1821
Υψώνεται η Σημαία της Επαναστάσεως στο Καρλόβασι Σάμου.
Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος οχυρώνεται στο χάνι της Γραβιάς και αναχαιτίζει την προέλαση της στρατιάς του Ομέρ Βρυώνη.
1907
Φονεύεται ο Μακεδονομάχος Ανθλγός Παπαδάς Ζαχαρίας (καπετάν Φούφας) στο Παλαιοχώρι (Φούφα) Κοζάνης.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τη Μήλο και οι Ιταλοί τη Σάμο.
1945
Παραδίδεται η γερμανική φρουρά της Ρόδου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.