Εντός Απριλίου η οικονομική ενίσχυση που εκκρεμεί στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία

Σε συνάντηση,που είχε η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Σκόνδρα, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, του έθεσε το ζητήματα, που αφορά στην επιτάχυνση καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης, στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία του Νομού μας, που δεν την έλαβαν κατά την πρώτη φάση υλοποίησης του μέτρου.

Σε δήλωση της, η Βουλευτής, επισήμανε:
«Συζήτησα με τον κ. Υφυπουργό το θέμα, που αφορά πολλά ερασιτεχνικάαθλητικά σωματεία της Καρδίτσας και πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που περιμένουν.
Θυμίζω, ότι τον περασμένο Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε η Α’ φάση καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης- αποζημίωσης ειδικού σκοπού, συνολικού ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ. Δικαιούχοι ήταν ερασιτεχνικά σωματεία, στα οποία είχε ολοκληρωθεί ο απαιτούμενος έλεγχος για Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ανά άθλημα, βάσει της Κοινής Απόφασης των Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Αυγενάκη, και Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Σκυλακάκη.
Το ποσό που λαμβάνουν τα σωματεία,που καλλιεργούν ένα άθλημα,ανέρχεται στα 2.500 ευρώ. Ποσό, το οποίο προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ, ανά κάθε επιπλέον καλλιεργούμενο άθλημα, για όσα σωματεία καλλιεργούν περισσότερα του ενός αθλήματος.
Για να υπαχθούν τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, στους δικαιούχους της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού, όφειλαν να έχουν ολοκληρώσει την αίτηση για την εγγραφή τους στο ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και να καλλιεργούν ένα ή περισσότερα αθλήματα, για τα οποία έχουν λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση.
Όσα σωματεία δεν είχαν,έως τις 10 Δεκεμβρίου 2020, ολοκληρώσει τις αιτήσεις τους ή δεν είχε ακόμα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος, για την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ανά άθλημα που καλλιεργούν, η καταβολή της οικονομικής τους ενίσχυσης- αποζημίωσης ειδικού σκοπού εκκρεμεί.
Έθεσα το εν λόγω ζήτημα στον κ. Αυγενάκη, ζητώντας την επίσπευση της διαδικασίας ελέγχου, ώστε τα εν λόγω ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, να λάβουν γρήγορα την αποζημίωση ειδικού σκοπού, που την έχουν απολύτως ανάγκη, για την βιωσιμότητα τους.
Ο κ. Υφυπουργος, αντιλαμβανόμενος πλήρως την οικονομική ανάγκη των ερασιτεχνικών σωματείων,μου είπε, ότι θα δώσει προτεραιότητα στο να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τάχιστα. Με διαβεβαίωσε, ότι θα επιληφθεί της επίσπευσης των ελέγχων, ώστε πριν το τέλος του τρέχοντος μηνός,να πραγματοποιηθεί η καταβολή ενίσχυσης και των υπολοίπων δικαιούχων αθλητικών σωματείων.»

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.22
Δύση: 19.28
Σελήνη
26 ημερών
1808
Οι Τουρκαλβανοί νικούν τους Έλληνες επαναστάτες στην Καλαμπάκα.
1821
Υψώνεται η Σημαία της Επαναστάσεως στο Καρλόβασι Σάμου.
Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος οχυρώνεται στο χάνι της Γραβιάς και αναχαιτίζει την προέλαση της στρατιάς του Ομέρ Βρυώνη.
1907
Φονεύεται ο Μακεδονομάχος Ανθλγός Παπαδάς Ζαχαρίας (καπετάν Φούφας) στο Παλαιοχώρι (Φούφα) Κοζάνης.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τη Μήλο και οι Ιταλοί τη Σάμο.
1945
Παραδίδεται η γερμανική φρουρά της Ρόδου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.