«Σχολή Γάλακτος στην Καρδίτσα»

Κατέθεσε πρόταση ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κωτσός στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό συναντήθηκε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός. Ο κ. Κωτσός κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατέθεσε πρόταση στον κ. Λιβανό για δημιουργία Σχολής Γάλακτος στο Νομό Καρδίτσας τονίζοντας πως ο πρωτογενής τομέας παραγωγής αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα μας συνολικότερα και ειδικότερα για το Νομό Καρδίτσας που βασίζει το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας του στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως στο Νομό Καρδίτσας υπάρχουν περισσότεροι από 2700 αυτοαπασχολούμενους κτηνοτρόφους που εκτρέφουν κατά κύριο λόγο βοοειδή και αιγοπρόβατα και πως είναι χρέος μας να μεριμνήσουμε για την κατάλληλη εκπαίδευση των ανωτέρω ενδιαφερόμενων.
Ο κ. Λιβανός βρήκε πολύ ενδιαφέρουσα την πρόταση του κ. Κωτσού αναφέροντας πως βρίσκεται σε ευθείαγραμμή με τη φιλοσοφία του Υπουργείου η οποία είναι να επενδύσει στην εκπαίδευση των ανθρώπων του πρωτογενούςτομέα. Επιπλέον, ο κ. Λιβανός αναγνώρισε πως η υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης είναι αναγκαία, καθώς θα ωθήσει τους νέους που ενδιαφέρονται για την κτηνοτροφία να ακολουθήσουν αυτή την κατεύθυνση και να λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις έτσι ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες της αγοράς.
Πέραν της κατάθεσης της πρότασης για δημιουργία σχολής γάλακτος, ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής αναφερόμενος στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έθεσε στον Υπουργό και θέμα της αύξησης των αγροτικών φωτοβολταϊκών από 100kw όπως ορίζεται με το μέχρι πρότινος ισχύον νομικό πλαίσιο σε 500kw. Ο κ. Λιβανός απάντησε στον κ. Κωτσό πως η εν λόγω αναβάθμιση των αγροτικών φωτοβολταϊκών αποτελεί βασικό στόχο του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και σύντομα θα συμπεριληφθεί τροπολογία που θα την προβλέπει.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 20.00
Σελήνη
12 ημερών
1732
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Χίο τον νεομάρτυρα Νικήτα από την Νίσυρο.
1818
Μύηση του Παπαφλέσσα στην Φιλική Εταιρεία.
1821
Η Ρεντίνα στα Άγραφα περιέρχεται πάλι στους Τούρκους, οι οποίοι προβαίνουν σε βιαιοπραγίες σε βάρος του πληθυσμού.
1824
Αρχίζει η καταστροφή των Ψαρών από τους Τούρκους.
1905
Σκοτώνεται ο Μακεδονομάχος Ιωάννη Καλογεράκη ενώ επιτίθεται κατά κομιτατζήδων στον Αετό Φλώρινας.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός νικά τον βουλγαρικό στο Κιλκίς και το Λαχανά.
1921
Απελευθέρωση της Νίκαιας και παράδοση της Τενέδου από τους Άγγλους στην Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.