«Αξιοποίηση της μελέτης του Φράγματος Μουζακίου»

Ζήτησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας από το Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη

Ο Βουλευτής του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός πραγματοποίησε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κωτσός ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την ύπαρξη προμελέτης του Φράγματος Μουζακίου, η οποία βρίσκεται στα γραφεία της πρώην ΕΥΔΕ Αχελώου.
Να σημειώσουμε πως η υπάρχουσαπρομελέτη έχει επεξεργαστεί τρία σενάρια και το πλέον πρόσφορο είναι αυτό που προβλέπει κατασκευή φράγματος μήκους στέψης 450 μ. και ύψους 60μ. Η κατακλυζόμενη επιφάνεια θα είναι 3.760 στρέμματα και θα απαιτηθεί θεμελίωση 65 περίπου μέτρων.
Ο κ. Κωτσός πρότεινε να γίνει σε πρώτη φάση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η συλλογή όλων των διαθέσιμων στοιχείων για το φράγμα Μουζακίου που υπάρχουν είτε στη ΔΕΗ είτε στην πρώην ΕΥΔΕ Αχελώου και στη συνέχεια να εκπονηθεί άμεσα μελέτη σκοπιμότητας.
Ο Βουλευτής Καρδίτσας υπενθύμισε στο Γ.Γ. τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την υλοποίηση του έργου του Φράγματος Μουζακίου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή όταν συνέβησαν οι καταστροφές του ΙΑΝΟΥ.
Εκτός του Φράγματος Μουζακίου ο κ. Κωτσός έθεσε στον κ. Καραγιάννη επιπλέον θέματα όπως την ολοκλήρωση του βορείου τμήματος του Ε65, την έναρξη εργασιών που αφορούν την ηλεκτροκίνηση σιδηροδρόμου Φαρσάλων - Καλαμπάκας, την εκκίνηση των έργων συντήρησης των σηράγγων εκτροπής του Αχελώου και την επιτάχυνση των εργασιών αποκατάστασης λόγω του κυκλώνα ΙΑΝΟΥ.
Ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε τον κ. Κωτσό πως είναι θετικός στη κατασκευή του Φράγματος Μουζακίου και πως θα αξιοποιήσει την προμελέτη.
Σχετικά με το βόρειο τμήμα του Ε65 ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε το Βουλευτή πως μέσα Ιουλίου θα ξεκινήσει το έργο καθώς στο ταμείο Ανάκαμψης συμπεριλαμβάνονται εκατομμύρια ευρώ για φέτος για το συγκεκριμένο έργο.
Αρχές Ιουνίου θα δημοπρατηθεί το έργο της ηλεκτροκίνησης τουσιδηροδρόμου Φαρσάλων – Καλαμπάκας, αξίας 50 εκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά τα έργα συντήρησης των σηράγγων εκτροπής του Αχελώου προϋπολογισμού 1,8 εκατομμύρια ευρώ θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα.
Τέλος, σχετικά με τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τον ΙΑΝΟ ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ θα κατατεθούν στο ελεγκτικό συνέδριο οι όροι της σύμβασης μέσα της Μεγάλης εβδομάδας με στόχο να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 20.00
Σελήνη
12 ημερών
1732
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Χίο τον νεομάρτυρα Νικήτα από την Νίσυρο.
1818
Μύηση του Παπαφλέσσα στην Φιλική Εταιρεία.
1821
Η Ρεντίνα στα Άγραφα περιέρχεται πάλι στους Τούρκους, οι οποίοι προβαίνουν σε βιαιοπραγίες σε βάρος του πληθυσμού.
1824
Αρχίζει η καταστροφή των Ψαρών από τους Τούρκους.
1905
Σκοτώνεται ο Μακεδονομάχος Ιωάννη Καλογεράκη ενώ επιτίθεται κατά κομιτατζήδων στον Αετό Φλώρινας.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός νικά τον βουλγαρικό στο Κιλκίς και το Λαχανά.
1921
Απελευθέρωση της Νίκαιας και παράδοση της Τενέδου από τους Άγγλους στην Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.