«69 εκ. ΕΥΡΩ για ορεινό τουρισμό και τουρισμό υγείας και ευεξίας»

Συνάντηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού με την Υφυπουργό Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη

Μεγάλες προοπτικές για την Τουριστική Ανάπτυξη στο Νομό μας διανοίγονται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς θα διατεθούν 69 εκ. ΕΥΡΩ για την περεταίρω ανάπτυξη του Ορεινού Τουρισμού και του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας.

Τα παραπάνω προέκυψαν από τη συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός με την   Υφυπουργό Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος του Νομού μας που εδράζεται κυρίως στον Ορεινό Τουρισμό (Λίμνη Πλαστήρα, Μουζάκι, Αργιθέα, Λίμνη Σμοκόβου) και στον Ιαματικό Τουρισμό (Λουτρά Σμοκόβου και ΚαίτσαςΔρανίτσας).
Ο κ. Κωτσός, στάθηκε στο γεγονός ότι ο κλάδος του τουρισμού είναι από τους πλέον πληττόμενους από την πανδημία του κορωνοϊού και ζήτησε από την Υφυπουργό την άμεση στήριξη όλων των επιχειρήσεωνπου δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο κλάδο. Επιπλέον, ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής τόνισε στην κα. Ζαχαράκη τη σπουδαιότητα στήριξης του ορεινού τουρισμού. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο Νομό Καρδίτσας όπου ο κλάδος του τουρισμού και συγκεκριμένα του ορεινού τουρισμού αποτελεί μεγάλο κομμάτι του φάσματος της επαγγελματικής δραστηριότητας.
Η Υφυπουργός Τουρισμού κα. Ζαχαράκη, ενημέρωσε τον κ. Κωτσό πως μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα διατεθούν 46 εκατομμύρια ευρώ για τον ορεινό τουρισμό. Τα ανωτέρω χρήματα θα αξιοποιηθούν για επενδύσεις που αφορούν σε μονοπάτια περιπατητικού τουρισμού, σε κατασκευή καταφυγίων  αλλά και σε αξιοποίηση χιονοδρομικών κέντρων. Επιπλέον, η κα. Ζαχαράκη τόνισε πως θα διατεθούν ακόμη 23 εκατομμύρια ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για επενδύσεις που αφορούν τουρισμό υγείας και ευεξίας, αναφέροντας στον κ. Κωτσό πως από τα χρήματα αυτά μπορούν να αντλήσουν πόρους τα λουτρά Σμοκόβου και Καΐτσας.  
Ο κ. Κωτσός έθεσε το ζήτημα της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των στελεχών και των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα στο Ν. Καρδίτσας και η κα. Ζαχαράκη ενημέρωσε πως  θα διατεθούν επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ στην εκπαίδευση καθώς χρειαζόμαστε εξιδεικευμένο προσωπικό στον τουρισμό. Τα νέα επιμορφωτικά επιδοτούμενα σεμινάρια εκπαίδευσης και επιμόρφωσης,που θα δημιουργηθούν, θα αφορούν 20.000 ανέργους και εργαζομένους σε τουριστικές επιχειρήσεις, τα οποία θα πραγματοποιηθούν online, για τα οποία θα δοθεί πιστοποίηση και τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν και τουριστικές επιχειρήσεις του Νομού Καρδίτσας για εξειδίκευση του προσωπικού τους.
Επιπρόσθετα μία ακόμη ευκαιρία διανοίγεται για τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού μας καθώς θα γίνει διεύρυνση του προγράμματος«τουρισμός για όλους»(«tourist4all») καθώς πέρυσι ενώ δόθηκαν 360.000 voucher, αξιοποιήθηκαν μόνο τα 45.000. Για το λόγο αυτό θα δοθεί παράταση μέχρι 31.12.2021 για αυτούς που εντάχθηκαν πέρυσι και θα ενταχθούν 100.000 νέοι δικαιούχοι. Δίνεται επιπλέον η δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα νέων ξενοδόχων προκειμένου να επωφεληθούν από το πρόγραμμα.
Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Κωτσός κάλεσε την Υφυπουργό Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη να επισκεφθεί το Νομό Καρδίτσας και να απολαύσει από κοντά τις ομορφιές καθώς αποτελεί έναν εξαίρετο τουριστικό προορισμό. Η κα. Ζαχαράκη ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του Βουλευτή.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.47
Δύση: 19.08
Σελήνη
9 ημερών
1453
Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας.
Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
1829
Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
1878
Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
1914
Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
1922
Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα.
Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"