Ειδήσεις

Φωτιές σε Αχαΐα - Χίο: Στάχτη και πολιτικές κόντρες άφησε το καταστροφικό πέρασμα της πυρκαγιάς

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που αποκαλύφθηκαν σε Αχαϊα και Χίο μετά το καταστροφικό πέρασμα της πυρκαγιάς, που πυροδότησε σκληρές κόντρες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης την ώρα μάλιστα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν ακόμα μάχη στις πολύπαθες περιοχές με τις αναζωπυρώσεις.
Την καταστροφή που επέφερε η πύρινη λαίλαπα σε Πρέβεζα, Αχαΐα, Χίο και Ζάκυνθο καταγράφουν δορυφορικές εικόνες, με πάνω από 100.000 στρέμματα γης να έχουν γίνει στάχτη και τους κόπους μιας ζωής να χάνονται εν μία νυκτί.
Η επόμενη ημέρα - και ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν μάχη να περιορίσουν πλήρως τα μέτωπα - βρίσκει τον φυσικό πλούτο της χώρας πληγωμένο και τις περιουσίες των ανθρώπων διαλυμένες.
Δεδομένα από δορυφόρους, οι οποίοι πέρασαν πάνω από τις πληγείσες περιοχές, τα οποία δημοσίευσε το Meteo/ Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αποκαλύπτουν την έκταση των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες δασικές πυρκαγιές.
 
Μέχρι τις 12:20 το μεσημέρι της Τετάρτης (13/8), είχαν καεί περίπου:
 
42.466 στρέμματα στη Χίο,
22.941 στρέμματα στη Ζάκυνθο,
26.368 στρέμματα στην Πρέβεζα, και
9.220 στρέμματα στην Κάτω Αχαΐα.
 
Περισσότερα στο cnn.gr
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.13
Δύση: 17.10
Σελήνη
24 ημερών
1800
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον αγιορείτη νεομάρτυρα Κωνσταντίνο από την Ύδρα.
1821
Οι Τούρκοι πυρπολούν τον Πολύγυρο Χαλκιδικής και σφάζουν πολλούς από τους κατοίκους του.
1827
Νικηφόρος μάχη στο Τρικέρι Μαγνησίας.
1848
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κρήτη τον νεομάρτυρα Παντελεήμονα.
1906
Το ανταρτικό σώμα του Ανθυπολοχαγού Σαράντου Αγαπηνού (Τέλλου Άγρα) επιτίθεται εναντίον της βουλγαρικής καλύβας στο Ζερβοχώρι της λίμνης Γιαννιτσών.
1919
Συνθήκη του Νεϊγύ, με την οποία τερματίστηκε η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των νικητριών δυνάμεων και της Βουλγαρίας.
1940
Απώθηση της ιταλικής μεραρχίας Φερράρα στο στενό Δελβινακίου από τον Ελληνικό Στρατό.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!